
8 žmonėms ~ 40
- 1 stiklinės kvietinių miltų
- 0,5 st. kviečių sėlenėlių
- nepilnos stiklinės cukraus (galima rudo)
- 1/3 stiklinės karčiosios kakavos (kas kakavos nenaudoja, keiskit kerobu)
- 1 a. šaukštelio geriamosios sodos
- 1 a. šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 stiklinės naminio jogurto (tinka ir kefyras)
- 1/3 stiklinės aliejaus
- 1 arbatinio šaukštelio sodos, nugesintos actu ar citrinos rūgštimi
- 1 apelsino
Šis pyragas puikiai tiks ir vegetarams.
1. Sumaišykite miltus, sėlenas, nugesintą sodą, cukrų, vanilinį cukrų ir kakavą.
2. Į sausus produktus supilkite jogurtą, aliejų ir pusės apelsino sultis.
3. Viską gerai išmaišykite, įtarkuokite pusės apelsino žievelę (prieš tai apelsiną išmirkykite vandenyje ir nušveiskite su soda).
4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Pasistenkite neperkepti – pyragas turi būti šiek tiek drėgnas.
Skanaus!