Prancūziški šokoladiniai putėsiai “mousse au chocolat”

Įvertinkite

Jums prireiks:

Aštuonių kiaušinių baltymai
Šeši kiaušinių tryniai
150 – 200 g. Juodojo šokolado
100 g. cukraus
Grietinėlė 100 g.
Mėtų šakelė papuošimui
Cukraus pudra pabarstymui

Veiksmai:

Tirpinti šokoladą kartu su grietinėle dubenėlyje, įdėtame į kaitinamą vandens vonelę. Į ištirpintą šokoladą, palaipsniui supilti trynius ir toliau kaitinant gerai išmaišyti. Plakti baltymus , iš pradžių lėta, po to greita eiga. Kai baltymai padidėja 7 kartus, palaipsniui supilti cukrų ir plakti iki standžios masės. Ištirpintą šokoladą pilti į lengvai maišomus plaktus baltymus (maišyti labai atsargiai ir tik į vieną pusę). Turi gautis puri, rudos spalvos masė. Šią masę sudėti į indelius ir patalpinti į šaldytuvą. Laikyti 2 – 3 val. kol sustings. Patiekiama apibarsčius cukraus pudra bei su mėtų šakele.