Rubrika Karštieji patiekalai

Greiti kepsneliai


Jums prireiks:
Faršas;
prieskoniai;
morkos;
svogūnas;
sūris.

Veiksmai:

Paruošti faršą kaip įprastai kotletams, jį paskaninti druska, pipirais, prieskoniais, pridėti kelias riekutes mirkyto batono. Sutarkuoti kelias morkas, supjaustyti svogūną ir patroškinti keptuvėje su aliejumi. Iš faršo formuoti kotletus ir kepti keptuvėje aukštesniais kraštais. Apkepus vienai pusei, kotletus apversti, uždėti morkų ir svogūnų įdaro, dar kiek pakepti. Tuomet pabarstyti sūriu, ir, uždengus keptuvę dangčiu, palaukti kol jis išsilydys.

Receptą atsiuntė : Anželika

Plačiau

Dešrelės tešloje


Jums prireiks:
300g. miltų,
35g. šlapių mielių,
50g. kepimo margarino,
1 stiklinė pieno,
po 1 arbat. šaukštelį cukraus ir druskos,
8 hotdoginės dešrelės,
1 kiaušinis.

Veiksmai:

16 porcijų
Mieles sutrupinti į indą. Pieną truputį pašildyti ir supilti į mieles. Mikrobangėje išlydyti margariną ir supilti į mieles. Suberti cukrų ir druską, maišyti, kol cukrus, druska ir mielės ištirps. Suberti miltus. Užminkyti tešlą ir ją palikti augti 30-45min. Dešreles perpjauti per pusę. Iš tešlos padaryti 16 juostelų ir jomis apvynioti dešeles. Į skardą ųtiesti kepimo popieriaus, sudėti bandeles, jas patepti plaktu kiaušiniu. Kepti 200-210 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Valgyti su aštriu pomidorų padažu ir garstyčiomis.
SKANAUS

Receptą atsiuntė Sandra

Plačiau

Smulkintos strutienos kepsnys


Jums prireiks:

Supjaustyti:

1 svogūną

¼ žalio pipiro

1 morką

Išmaišyti su :

1 kiaušiniu

680 gr. maltos strutienos mėsos

2 ½ valg.š.tarkuotu parmezano sūriu

½ puodelio itališkos duonos gabalėlių

½ puodelio ketčupo

druskos, pipirų, česnako pagal skonį

Veiksmai:
Visa išmaišytą masę sudėti į riebalais pateptą keptuvę.  Užpilti kečupu. Kepti orkaitėje 350 laipsnių temperatūroje 50 min.

Plačiau