Rubrika Padažai

Saldžiarūgštis alyų aliejaus užpilas salotoms

Jums prireiks:320g alyvų aliejaus, 50g balzamiko, 50g dirbtinio medaus, 10g druskos, 18g česnako, 2g maltų saldžiųjų raudonų paprikų, 0,5g maltų aitriųjų paprikų.Veiksmai:320g alyvų aliejaus suplakite su 50g balzamiko, 50g dirbtinio medaus, 10g druskos, 18g preseliu išspausto... Plačiau

Plačiau

Žaliasis špinatų užpilas

Jums prireiks:30g smulkiai špinatų, 20g alyvų aliejaus, 6g Džiugo sūrio, 4g kedrų riešutėlių, 2g česnako, 2g sojos padažo, 2g Vorčesteršyro padažo, 0,05g maltų juodųjų pipirų.Veiksmai:Plaktuvu (benderiu) suplakite 30g smulkiai sukapotų špinatų (geriau virintų), 20g alyvų... Plačiau

Plačiau

Aliejinis aviečių užpilas salotoms

Jums prireiks:100g aviečių, 325g alyvuogių aliejaus, 40ml raudonojo vyno acto, 20g persijotos cukraus pudros, 5g druskos.Veiksmai:Aliejinių užpilų bėda yra tame, kad juos labai sunku suplakti, o kiek pastovėję susisluoksniuoja. Nuo seniausių, dar alchemikų laikų yra žinomas labai... Plačiau

Plačiau

Sūrio padažas

Jums prireiks:Tiršto kiaušinių padažo, 2 kiaušiniai, 50 g. džiovinto sūrio, truputis maltų raudonųjų pipirų.Veiksmai:Tarkuotą sūrį išplakti su kiaušiniais ir sumaišyti su praaušintu kiaušinių padažu. Jei padažas patiekiamas kaip garnyras, tai jį, sudėjus kiaušinius,... Plačiau

Plačiau