Velykiniai zuikiai
Jums prireiks:
Produktai 10-čiai vienetų:
500 g “Malsenos Ekstra” miltų,
40 g mielių,
225 ml pieno,
80 g cukraus,
100 g sviesto,
30 šaukštai citrinų sulčių,
1 citrinos tarkuota žievelė,
2 šaukštai grietinėlės,
1 kiaušinio trynys,
10 razinų,
druskos
Veiksmai:
Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, sutrupinti mieles, užpilti 4-5 šaukštus šilto pieno, 1 šaukštelį cukraus, uždengti rankšluosčiu ir 20-30 minučių laikyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla, į ją supjaustyti sviestą, supilti likusį pieną, suberti cukrų, druską, citrinos žievelę ir suminkyti tešlą. Laikyti 30-40 minučių šiltai. Pakilusią tešlą padalinti į 10 dalių, kiekvieną dalį suvynioti voleliu ir padalinti į 2 dalis (viena turi būti didesnė). Iš didesnės dalies suvynioti kūną, iš mažesnės padaryti galvą su ausimis, pridėti uodegėlę. Zuikius patepti grietinėle, suplakta su kiaušinio tryniu, dėti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepti orkaitėje, kol gražiai parus.