Rubrika Žuvies patiekalai

Pusryčiams kepti kiaušiniai su lašiša

4 keramines formeles ištepti sviestu ir sudėlioti į jas lašišą. Į kiekvieną iš jų po kiaušinį įmušti taip, kad trynys liktų sveikas. Pagal skonį apibarstyti druska ir pipirais, po to užpilti po šaukštą grietinėlės.Formeles sudėti į iki pusės vandens pripiltą keptuvę.... Plačiau

Plačiau

Otas su pankoliais

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C (šešta dujinė orkaitės padala). Gerai nuplaukite otą, nusausinkite popieriniu rankšluostėliu. Piestelėje pankolių sėklas ir akmens druską sugrūskite į miltelius. Apibarstykite jomis visą mėsą, taip pat ir vidų. Pankolių šakeles išdėliokite... Plačiau

Plačiau

„Žuvelės“ (žuvis su fermentinio sūrio įdaru)

Jums prireiks:Jūros lydekos filė    1 kgDžiūvėsėliai             3-4 šaukštaiKiaušinio baltymas  1 vntKrakmolas               3-4 šaukštaiKrapaiDruskaŽuvies prieskoniaiDžiūvėsėliai maltiniams apvoliotiĮdaras:Fermentinis sūris    250... Plačiau

Plačiau

Senoviškai sluoksniuotoje tešloje kepta menkė su šviežiomis salotomis, pagardintomis saldrūgščiu aliejaus užpilu

Jums prireiks:160g sluoksniuotos tešlos, 30g virtų ryžių, 5g petražolių, 200g menkės filė, 10g citrinų sunkos, 1,5g druskos, 0,5g maltų pipirų, 5g krapų šaknelių, 4 vnt. džiovintų pomidorų, 2g krapų šakelių, 20g citrinosVeiksmai:Ant 160 g sluoksniuotos tešlos dėkite 30g... Plačiau

Plačiau

Keptas karpis, įdarytas obuoliais

Jums prireiks:1 kg karpio, 200g  nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių,Veiksmai:1 kg karpį nuskuskite, išvalykite, išplaukite vidų, išpjaukite stuburkaulį, išrinkite didžiuosius kaukus ir ašakas ir nusausinkite. Vidų ir išorę pagardinkite druska , maltais juodaisiais... Plačiau

Plačiau

Garintas sterkas su raudonaisiais ikrais, morkomis, salierais ir pupelėmis, keptomis naminiame lydytame svieste

Jums prireiks:10g saulėgrąžų aliejaus, 40g virtų morkų, 40g virto saliero gumbo, 40g rudųjų konservuotų pupelių, 5g Valdorfo aitriosios adžikos, 1g druskos, 2g baziliko lapelių, 20g raudonųjų ikrų, 20g citrinosVeiksmai:Foliją patepkite 10g saulėgrąžų aliejumi. Supjaustykite... Plačiau

Plačiau

Tešloje keptas karpis

Jums prireiks:1 vidutinio dydžio karpis,druska,malti juodieji pipirai,1 kiaušinis,1 stiklinė pieno,miltai,0,5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliųVeiksmai:Karpį išdarinėjame ir supjaustome stačiakampiais gabalais. Juos įtriname druska ir pipirais. Iš tešlai skirtų produktų... Plačiau

Plačiau

Karpis rytietiškai

Jums prireiks:1,5 kg karpis,2 morkos,1 citrina,2 svogūnai,150 g razinų,3 gvazdikėliai,100 g meduolių,1 lauro lapas,cukrus,druskaVeiksmai:Karpį išdoroti, nuplauti, supjaustyti gabalais. Litrą vandens užvirinti su trupučiu citrinos sulčių, cukrumi, druska, griežinėliais... Plačiau

Plačiau

Keptos plekšnės su pagardais

Jums prireiks:Plekšnių,kiaušinio,druskos,juodųjų pipirų,džiūvėsių,sviesto,citrinos sulčių.Veiksmai:Žuvis paruošti kepimui ir apšlakstyti citrinos sultimis. Miltus sumaišyti su druska, pipirais. Plekšnes apvolioti miltuose – kiaušinyje- džiūvėsiuose. 20 min.... Plačiau

Plačiau

Lašiša su grybais

Jums prireiks:1 lašišos,žuvies prieskonių,1 stiklinės baltojo vyno,1 citrinos sulčių,aliejaus,100 g džiovintų grybų,1 svogūno,4 skiltelių česnako,krapųVeiksmai:Supjaustytą lašišą įdėkite į indą, užpilkite marinatu, pagamintu iš vyno, citrinos sulčių, aliejaus... Plačiau

Plačiau