Rubrika Desertai

Greitas šokoladinis pyragas

tinka vegetarams

Šis pyragas puikiai tiks ir vegetarams.

1. Sumaišykite miltus, sėlenas, nugesintą sodą, cukrų, vanilinį cukrų ir kakavą.

2. Į sausus produktus supilkite jogurtą, aliejų ir pusės apelsino sultis.

3. Viską gerai išmaišykite, įtarkuokite pusės apelsino žievelę (prieš tai apelsiną išmirkykite vandenyje ir nušveiskite su soda).

4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Pasistenkite neperkepti – pyragas turi būti šiek tiek drėgnas.

Skanaus!

Plačiau

Danutės obuoliukai

20130224_092533

Ruošimas:

Obuolius nuplauti, atsargiai išskobti sėklalizdžius (galima specialiu skobtuvu), į kiekvieno viduriuką dėti bruknių uogienės. Obuolius sudėti į sviestu pateptą skarą, kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 15-20 min. Patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus :)

Plačiau

Bananinis – karamelinis pyragas

banoffee

1. Sausainius susmulkiname su blenderiu, kad būtų trupiniai.

2. Ištirpiname sviestą.

3. Sumaišome trupinius su sviestu.

4. Šią masę sudedame į apvalią formą nuimamais kraštais ir stipriai suspaudžiame.

5. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

6. Bananus supjaustome maždaug 1 cm storio gabaliukais ir sumaišome su karameliniu padažu (tinka ir Rududu).

7. Ant atšalusio pagrindo išdėliojame karamelinius bananus.

8. Išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir uždedame ant bananų sluoksnio.

9. Atšaldome (geriausiai per naktį).

10. Supjaustime gabaliukais ir valgome.

Plačiau

Indiški kokosiniai saldainiai

indiski pyrageliai

Kokoso drožles užpilti kondensuotu pienu ir palaikyti mažiausiai 15 min, kad išbrinktų. Tuomet formuoti rutuliukus, puošti juos razinomis, riešutais ar pan. Kepti maždaug iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo to, ar norite, kad pyragėliai būtų balti ar kad rusvos spalvos. Išimti iš orkaitės būna minkšti, bet atvėsę – sukietėja.

Plačiau

Portugališki kiaušininiai pyragėliai

kiausiniu tarta

1. Įsipilti pusę puodelio pieno. Jame ištirpinti krakmolą. Likusį pieną supilti į puodą ir kaitinti. Kai sušils, atsargiai supilti pieną su krakmolu. Pastoviai maišant kaitinti (kad sutirštėtų, bet neliktų gumuliukų).

2. Į kitą puodą supilti cukrų ir vandenį. Kaitinti kol cukrus užvirs ir dar pavirinti kokias 3 min.

3. Į puodą su pienu supilti cukraus sirupą, gerai išmaišyti.

4. Sudėti tarkuotą apelsino žievelę, vanilinį cukrų.

5. Nuimti nuo ugnies ir šiek tiek pravėsus įmaišyti kiaušinių trynius.

6. Į keksiukų formeles (geriausiai tinka silikoninė, jei naudosite kitokią – patepkite sviestu) įkloti tešlos ir pripilti kiaušininio įdaro.

7. Kepti labai karštoje orkaitėje (maždaug 220-250 laipsnių) apie 17 min.

8. Valgyti atšaldytus.

Išeiga:

12 pyragėlių.

Kaina:

apie 8 litus.

Plačiau

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

japoniskas pyragas

1. Aguonas nuplikinti karštu vandeniu ir sumalti mėsmale bent 3 kartus.

2. Obuolius nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka.

3. Margariną išsukti su cukrumi ir kiaušinių tryniais (trynius dėti po vieną).

4. Į margarino masę dalimis įmaišyti aguonas ir obuolius.

5. Sudėti manus, kepimo miltelius ir aliejų.

6. Iki standžių putų išplanti kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.

7. Apvalią, nuimamais kraštais formą patepti aliejumi ir sudėti tešlą.  Kepti maždaug valandą 180 laipsnių orkaitėje.

8. Pyragą šiek tiek atvėsinti.

9. Įdėjus į indą su vandeniu išlydyti šokoladą ir juo apipilti pyrago viršų.

10. Per naktį palaikyti šaldytuve ir kitą dieną skaniai suvalgyti :)

p.s. jeigu šokolado glajus būtų per kietas ir gražiai nesipjaustytų – pjaustykite jį su peiliu, pašildytu po karštu vandeniu.

Išeiga:

8-10 nemažų gabalų.

Kaina:

Maždaug 7 litai.

Plačiau

Bolonietiškas kukurūzų košės ir obuolių pyragas

obuoliu pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (ketvirta dujinės orkaitės padala), negilią 28 cm. skersmens tortinę išimamu dugnu ištepkite sviestu. Dideliame dubenyje sumaišykite kukurūzų košę, miltus, duonos trupinius ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, medų ir alyvuogių aliejų. Skystąjį mišinį supilkite į sausąjį, viską kruopščiai išmaišykite. Sudėkite figas, razinas, obuolius, cinamoną, apelsinų ir citrinų žieveles bei druską ir vėl išmaišykite. Supilkite mišinį į tortinę ir kepkite maždaug 50 minučių. Retkarčiais žvilgtelkite – jei kraštai pradės per smarkiai ruduoti, uždenkite pyragą folija. Prieš patiekdami užbarstykite cukraus pudros. Būtinai valgykite šiltą.

Plačiau

Tinginys

tinginys

Sausainius sulaužyti, sumaišyti su riešutais. Cukrų, kiaušinį ir kakavą išsukti, kad ištirptų cukrus. Į sviestą įpilti 3 šaukštus vandens ir išlydyti. Į karštą sviestą sudėti prieš tai išmaišytą cukrų su kiaušiniu ir kakava, gerai sumaišyti, supilti sausainius ir riešutus. Viską gerai gerai išmaišyti, sukrėsti į maišelius, ir suformuoti norimą formą. Stingsta greitai, bet geriausiai laikyti kameroje visą naktį.

Plačiau

Kokteilis Bananų rojus

kokteilis

Sudėti viską į plaktuvą ir plakti apie 2 min. Skanaus!

Plačiau

Pyragas „Obuolių džiunglės“

obuoliu pyragas1

Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis, jas apvoliokite cinamone. Duonos trupinius išbarstykite į kepimo skardą (geriausiai tinka apvali, kokių 20-25 cm skersmens kepimo skarda), prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi. Ant išbarstytų trupinių galite dar šiek tiek pabarstyti cukraus, o tada sluoksniu išdėliokite paruoštus obuolius. Gerai išplakite visus tris kiaušinius ir stiklinę cukraus. Kai masė bus puri ir jau nebesijaus cukraus grūdelių, supilkite miltus, prieš tai juos sumaišę su kepimo milteliais. Vėl viską gerai išplakite. Visą masę supilkite ant paruoštų obuolių. Dabar jau galite viską kišti į orkaitę (įkaitintą iki 200C) ir kepkite apie 20-25 minutes. Pyrago nesugadinsit, jei valgysit karštą ir su ledais.

Gero apetito!

Plačiau