Rubrika Užtepai

Daržovių faršas

darzoviu uztepas

Jums prireiks:
4 puodeliai džiovintos baltos duonos kubelių (džiūvėsėlių);
½ puodelio susmulkintų morkų;
½ puodelio susmulkintų salierų;
1 nedidelis supjaustytas svogūnas;
2 valg. šaukštai sviesto;
½ arb. šaukštelio druskos;
¾ arb. šaukštelio paukštienos prieskonių;
puse arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
puse arb. šaukštelio muskato riešuto;
½ puodelio skrudintų linų sėmenų;
¼ puodelio susmulkintų graikinių riešutų;
puse puodelio vištienos sultinio;
¾ puodelio vandenyje išmirkytų razinų;
2½ puodelio pjaustytų obuolių.

Veiksmai:
Keptuvėje pašildykite sviestą ir paskrudinkite morkas, salierus bei svogūnus, kol suminkštės. Suberkite druską, paukštienos prieskonius, pipirus bei muskato riešutus.Supilkite mišinį į didelį indą, suberkite džiūvėsėlius, skrudintus linų sėmenis, vištienos sultinį, razinas ir obuolius. Viską gerai išmaišykite. Šiuo faršu įdarykite vištą, kalakutą, žąsį arba supilkite jį į troškintuvę ir dar 40–45 minutes patroškinkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Plačiau

Pienių žiedų aptepas

pieniu ziedu

Jums prireiks:
1 pakelis krekerių ar paprastų vaflių,
100 g varškės,
2 šaukštai pienių žiedlapių,
1 šaukštelis cukraus,
druskos pagal skonį.

Veiksmai:
Varškę ištrinam su cukrumi, druska, pienių žiedlapius sudedame į varškę ir permaišome. Tepame ant krekerių ar vaflių. Aptepą galima paskaninti ir kitais priedais : pipirais, česnaku, svogūnų laiškais, paetražolėm…

Plačiau

Avokado užkandėlė

avokado uzkandele

Jums prireiks:
2 avokadų,
kelių riekelių juostelėmis pjaustyto kumpio,
2 pomidorų,
2 raugintų agurkų,
2-3 skiltelių česnako,
pusės citrinos,
pipirų, druskos,
majonezo (arba šlakelio alyvuogių aliejaus).

Veiksmai:
Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Taip pat supjaustykite pomidorus ir agurkus.Citriną supjaustykite griežinėliais, o šiuos – trikampėliais (pagal vidinį griežinėlių raštą).Viską suberkite į dubenį, pabarstykite trintais česnakais, pipirais, druska.Pagardinkite majonezu arba aliejumi ir išmaišykite

Plačiau