Rubrika Gėrimai

Kokteilis Bananų rojus

kokteilis

Sudėti viską į plaktuvą ir plakti apie 2 min. Skanaus!

Plačiau

Apelsinų likeris

apelsinu likeris

Visų apelsinų žievelę nulupti, sultis išspausti. Žieveles, sultis ir cukrų pavirti apie 30 min. Atvėsintą sirupą (be žievelių) sumaišyti su degtine gerai užkimšti ir pastatyti tamsioje vietoje. Kartas nuo karto pažiūrėti ir gerai supurtyti butelį. Po kiek laiko pastebėsite, kad likeris įgavo gražią oranžinę spalvą, drumzlės nusėdo ir laikosi butelio dugne, tada gerai nukoškite nuosėdas, supilkite į gražų butelį ir skanaukite.

Plačiau

Frappe

frappe

Veiksmai:

Į plaktuvą sudedate visus ingridientus ir išplakate. supilstote į aukštas stiklines ir įdedate šiaudelį (tai nėra būtina, bet frappe geriamas per šiaudelį) Galima ant viršaus užpurkšti plaktos grietinėlės. SKANAUS!!!

Plačiau

Vaisių kokteilis

trinti vaisiai

Jums prireiks:

Bananas
Vynuogės
Jogurtas     100 ml

Veiksmai:

Į jogurtą įdėti keletą vynuogių ir griežinėliais įpjaustyti bananą.

Plačiau

Bananinė kava

bananine kava

Jums prireiks:

Stipri kava                 mažas puodelis
Bananas                    gabaliukas
Ledai                         pusė porcijos
Grietinėlė
Pienas                       3/4 stiklinės
Tarkuotas šokoladas

Veiksmai:

Susmulkiname bananą ir dedame į stiklinę skirtą kavai latte. Pašildome pieną, supilame kavą (be tirščių). Dedame ledus, užpurškiame grietinėlę ir apibarstome tarkuotu šokoladu.

Plačiau

Pieno kokteilis su ledais

pieno kokteilis

Jums prireiks:

Pienas             1 l
Ledai               200 g
Uogų sirupas   5 šaukštai

Veiksmai:

Pieną su ledais ir sirupu gerai išplakite mikseriu. Kokteilį supilstykite į taures ir įdėkite šiaudelius. Taures papuoškite mėtų lapeliais arba serbentų šakelėmis. O tuomet, skanaus.

Plačiau

Imbierinė arbata

imbierine arbata

Veiksmai:

Nuvalytą imbiero šaknį susmulkinti mikseriu ar sutarkuoti, užplikyti verdančiu vandeniu, įdėti medų, supilti apelsinų sultis. Supjaustytos citrinos griežinėliais pagardinti arbatą.

Plačiau

Limoncello

limoncello

Į degtinę supilame tarkuotas citrinų žieveles ir cukrų. Viską išmaišome. Palaikyti ne mažiau kaip savaitę. Ryte ir vakare indą su gaminamu gėrimu pavartyti. Vartokite saikingai:)

Plačiau

Juodųjų serbentų kompotas

kompotas

Jums prireiks:
1 kg juodų serbentų uogų, 1 l vandens, 350-370 g cukraus

Veiksmai:
Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome.

Plačiau

Vyšnių ir raudonojo vyno kompotas

kompotas1

Jums prireiks:
3 kg vyšnių, 800 g cukraus, 1 l. vandens, 0,5 l raudonojo desertinio vyno.

Veiksmai:
Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių . 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85° C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, kompotą suvartoti reikia per metus.

Plačiau