Rubrika Picos

Pica su dešra ir pievagrybiais

pica su desra ir grybais

Jums prireiks:

Picos padas
Margarinas
Sūris
Dešra
Pievagrybiai
Prieskoniai

Veiksmai:

Picos padą patepti margarinu, užtarkuoti sūrį, uždėti dešros ir pievagrybių

 

 

 

Plačiau

Romos pica

Romos pica

Jums prireiks:
100 g miltų, šaukštas aliejaus, 50 g pieno, 10 g mielių. Dešreles italai pakeičia grybais, žuvimi ar jūros gėrybėmis. Visų produktų kiekiai – pagal norą ir kišenę.

Veiksmai:
Sumaišyti tešlą ir pakildinti. Iš jos išploti blyną, aptepti aliejumi, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, apdėti pomidorais, dešrelėmis (jų kiekis – pagal norą). Kepti orkaitėje 30 min.

Plačiau

Tešla picai I

picos tesla

Viską išmaišome ir išminkome, laikome šiltai apie valandą, kad iškiltų.

Plačiau

Trapi tešla picai

trapi picos tesla

Užminkyti mielių tešlą, palikti 30-60 minučių, kad pakiltų, dar kartą suminkyti, iškočioti lakštą ir padėti ant pakankamai aukštos formos, kadangi pica kepimo metu pasikelia. Visi produktai, kurie sudaro picos įdarą, supjaustomi mažais, vienodais gabaliukais, alyvuogės atskiriamos nuo kauliukų.

Plačiau

Grybai, kepti tešloje (itališka pica) I

grybai kepti tesloje

Jums prireiks:
Tešlai:
2 stiklinės blynų miltų,
3/4 stiklinės vandens,
druskos.
Įdarui:
200 g šviežių baravykų arba pievagrybių,
100 g lašiniukų,
3 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno arba vandens,
druskos, pipirų,
2 šaukštai petražolių lapelių.

Veiksmai:
Įmaišytą 1 tešlą 40 minučių palaikyti šiltai.  Tešlos tūris iki vartojimo turi padidėti 2 kartus. Tešlą iškočioti ir ja iškloti išardomos formos dugną ir sieneles. Grybus ir lašiniukus supjaustyti smulkiais kubeliais ir suberti ant tešlos. Kiaušinius išplakti su skysčiu ir prieskoniais, užpilti ant grybų ir viską kepti orkaitėje, kol iškeps ir paraus. Į stalą patiekti karštą su salotų lapelių salotomis ir vynu. Skanaus!

Plačiau