Rubrika Bulvių patiekalai

Bulvių apkepėlė su lašiša ir brokoliais

bulviu-apkepas-su-brokoliais-ir-lasisa

1. Bulves sudėkite į mikrobangų krosnelei skirtą indą ir karštu rėžimu kaitinkite joje 10 min. Po to sudėkite brokolius, vėl uždenkite ir kaitinkite dar 3 min. kol brokoliai suminkštės. Jeigu neturite mikrobangų krosnelės, tada daržoves išvirkite vandenyje.

2. Įkaitinkite orkaitę. Grietinę sumaišykite su garstyčiomis. Tarp brokolių išdėliokite lašišą ir grietinės bei garstyčių padažu apipilkite taip, kad brokoliai būtų padengti. Apibarstykite sūriu ir kepkite, kol patiekalas įgaus gražų auksinį antspalvį.

 

Plačiau

Prancūziškos bulvės su „Brie“ sūriu

bulves su suriu

Bulves labai gerai nuplaukite, nusausinkite ir iškepkite orkaitėje ant grotelių. Perpjaukite per pusę ir išskobkite minkštimą. Jį sutrinkite šakute kartu su minkštu sviestu, tryniu ir prieskoniais. „Brie“ sūrį supjaustkite kubeliais ir sudėkite į įdarą. Šiuo įdaru pripildykite bulvių puseles, pabarstykite svogūnų laiškais ir kepkite orkaitėje apie 12-15 minučių.

Patiekite karštas!

 

 

 

 

Plačiau

Bulviniai blynai su faršo įdaru

bulviniai blynai su farsu

Bulbves nulupame ir sutarkuojame. Įmušame kiaušinius, įdedame druskos ir pipirų.
Tada ruošiame faršą. Įpjaustome svogūno, įdedame druskos ir pipirų.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame šaukštą tarkuotų bulvių , iš faršo padarome ploną blyną ir dedame ant tarkuotų bulvių keptuvėje, tuomet ant viršaus uždedame dar tarkuotų bulvių .
Kepame ant silpnos ugnies apie 30 min.
Skanaus!

Plačiau

Bulviniai blynai kaimiškai

bulviniai blynai

Jums prireiks:

Bulvės          1.5 kg
Svogūnai      1 vnt
Kefyras         1 stiklinė
Kiaušiniai       2 vnt
Druska          šaukštelis
Miltai             0.5 stiklinės
Soda             šaukštelis
Aliejus

Veiksmai:

Bulvės nuskutamos ir kartu su svogūnu smulkiai sutarkuojamos, įmušami kiaušiniai, pasūdoma ir išmaišoma. Į vidurį pilamas kefyras ir į jį beriama soda – soda išplakama kefyre (nereikia sodos gesinti actu). Suberiami miltai ir viskas gerai išmaišoma. Į keptuvę įpilti truputį aliejaus, pilti tešlą, kad apsemtų visą keptuvės dugną (kaip lietiniams tik storesnė). Kepant keptuvę būtina uždengti.

Plačiau

Bulviniai kukuliai su lašinukais

bulviniai kukuliai

Jums prireiks:
1 pakelis mišinio cepelinams,
100 g lašinių su raumenukais,
2 svogūnai,
1 kiaušinis,
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto,
po šaukštą pjaustytų petražolių ir krapų.

Veiksmai:
Paruoškite tešlą pagal cepelinų mišinio paruošimo būdą. 625 ml šalto vandens pastoviai maišant iš lėto reikia supilti visą pakelio turinį. Leisti tešlai išbrinkti 5-7 min. Lašinukai ir svogūnai smulkiai supjaustomi. Lašinukai suspirginami, tada sudedami ir apkepinami svogūnai . Mišinys suminkomas su kiaušiniu, muskato riešutu ir žalumynais. Pabaigoje sudedami spirgučiai su svogūnai s, ir viskas išminkoma. Jeigu reikia, įberiama truputį miltų. Drėgnomis rankomis daromi kukuliai, dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 15-20 min.

Plačiau

Bulvinių blynų pieva

blynai

Jums prireiks:
Bulvinių blynų,
žalios, geltonos,
raudonos paprikos,
pievagrybių,
svogūno,
prieskonių,
fermentinio sūrio

Veiksmai:
Iškeptus blynus išdėlioti skardelėje, ant kiekvieno užberti pjaustytos paprikos, pievagrybių, svogūno, pabarstyti mėgstamais prieskoniais, užberti tarkuoto fermentinio sūrio ir pašauti į orkaitę. Kepti, kol išsileis sūris.

Plačiau