Rubrika Kiti desertai

Danutės obuoliukai

20130224_092533

Ruošimas:

Obuolius nuplauti, atsargiai išskobti sėklalizdžius (galima specialiu skobtuvu), į kiekvieno viduriuką dėti bruknių uogienės. Obuolius sudėti į sviestu pateptą skarą, kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 15-20 min. Patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus :)

Plačiau

Vaniliniai bananai


Jums prireiks:

Bananai                        8 vnt
Sviestas                        8  maži gabalėliai
Vanilinio cukraus pudra   8 šaukšteliai

Veiksmai:

Nulupkite bananus ir sudėkite į sviestu išteptą formą. Ant kiekvieno banano uždėkite po gabalėlį sviesto ir apiberkite cukrumi. Kepkite orkaitėje 180 C temperatūroje.

Plačiau

Varškės ir sausainių desertas


Jums prireiks:

Varškė                400-500 g
Sausainiai            2 pakeliai
Sviestas              200 g
Cukrus                1 stiklinė
Riešutai              1 sauja
Džiovinti vaisiai  1 sauja
Citrina                1 vnt
Kava                  1 puodelis (nedidelis)

Veiksmai:

Varškę sumaišyti su cukrumi ir sviestu. Susmulkinti riešutus, vaisius, ir sudėti į varškę. Citrinos žievelę nutarkuoti į varškę, perpjauti ir ten pat išspausti sultis. Viską gerai išmaišyti. Imti po sausainį, mirkyti į kavą ir dėti į formą. Prieš tai į formą įtieskite foliją. Išdėliojus sluoksnį sausainių, pertepti varške. Vėl imti sausainius… ir t.t. Pabaigoje uždenkite lėkšte, paspauskite ir 4-5 h palaikykite šaldytuve. Skanaus!!!!!

Plačiau

Trapūs blyneliai su saldžiomis obuolių ir kriaušių skiltelėmis

blyneliai su obuoliais ir kriausem

Jums prireiks:

Blynelių tešla:
Kiaušiniai            2 vnt
Cukraus pudra   2 šaukštai
Miltai                  1 šaukštas
Užpilas:
Obuolys             1 vnt
Kriaušė              1 vnt
Spanguolės          2 šaukštai
Cukrus               1 šaukštas
Krakmolas          1/2 šaukštelio
Citrinos žievelės

Veiksmai:

Tešlą gerai išmaišyti. Įkaitintą keptuvę patepti sviestu ir kepti mažus blynelius. Obuolius ir kriaušes supjaustyti skiltelėmis. Užvirinti nedidelį kiekį vandens, suberti cukrų ir vaisius. Virti, kol skiltelės suminkštės, tada sudėti trintas spanguoles ir krakmolą (prieš tai jį išmaišyti penktadalyje stiklinės šalto vandens). Viską kaitinti, kol sutirštės. Šaltu užpilu apipilti blyneliai tiks linksmiems pietums.

Plačiau

Šokoladinė dešra

Jums prireiks:

400 g šokolado
120 g cukraus pudros
100 g sviesto
4 šaukštų grietinės
2 šaukštų skysto medaus
100 g nuvalytų migdolų
Kepimo popieriaus

Veiksmai:

Sudėk į dubenį sviestą, šokolado gabaliukus ir ištirpink vandens vonelėje. Įdėk medaus, cukraus pudros, grietinės ir stambiai sumaltus migdolus (atrodys, lyg riebalai dešroje). Palik 2 valandoms sukietėti. Su peiliu išimk sukietėjusį šokoladą ir padėk ant kepimo popieriaus. Suformuok iš jo dešrą. Įvyniok dešrą į kepimo popierių ir įkišk 4 val. į šaldytuvą. Išvyniok dešrą ir apvoliok ją cukraus pudroje.

Plačiau

Obuolių sūris

Jums prireiks:
7 kg pjaustytų antaninių obuolių, 1,5 kg cukraus, riešutai (graikiniai, lazdyno, žemės riešutai, anakardžiai)

Veiksmai:
Ant supjaustytų obuolių supilti 1,5 kg. cukraus, išmaišyti mediniu šaukštu ir palikti vėsioje patalpoje arba balkone 1-2 paroms. Atsiradusį skystį-sultis nupilame į puodą ir pastatome sultis virti. Kiek pavirus, dar nuvarviname likusias sultis nuo obuolių . Praktiškai ten neturi likti visiškai sulčių. Išvirti turi visos sultys, likti tiktai cukrus. Kuo geriau nuvirsime sultis, tuo geresnis sūris išeis. Kai jau nelieka sulčių, o tik cukraus sirupas burbuliuoja – supilam obuolių skilteles. Na ir maišom. Jokiu būdu negalima pasitraukti nuo viryklės, nes sūris prisvils. Jei gerai nuvirėte sultis, tai užteks 0,5 val. ir sūris bus gatavas. Prieš baigiant virti sudedame riešutus. Jei tų sulčių liko daug – virsite, maišysite ir nervosites apie 1-1,5 val. Sūris išviręs tada, kai maišant mediniu šaukštu masė atšoka muo puodo sienelių. Su visu puodu palikti kiek ataušti masei. Pasiruošiu nuo cukraus celofaninių maišelių, kraunu į juos atvėsusią masę, maždaug iki pusės maišelio. Gerai sukratau, užlenkiu per pusę, nešu į balkoną ir paslegiu. Palaikau paslėgtus parą, tada išimu iš maišelio žirklėm perkirpdama celofaną. Jei gerai išviręs sūris , tai jis būna kietokas, blizga. Į švarią drobelę suvynioju ir padedu džiūti. Po trijų dienų ar savaitės galima ragauti. Skanumėlis.

Plačiau

Šokoladinis varškės kremas

Jums prireiks:
500g varškės, plytelė juodojo šokolado (100g), stiklinė grietinės, 2 bananai, citrina, 5 šaukštai cukraus, 2 kiaušinio tryniai, pakelis vanilinio cukraus (16g)

Veiksmai:
Šokoladą sulaužyti gabalėliais, užpilti pieną ir pakaitinti ant mažos ugnies, kol išsilydys. Varškę gerai išsukti su kiaušinių tryniais ir cukrumi. Supilti išlydytą šokoladą, sudėti iki purumo maišikliu išplaktą grietinę su vaniliniu cukrumi. Nutarkuoti citrinos žievelę, išspausti sultis, supilti į varškės masę ir išmaišyti. Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais, pašlakstyti citrinos sultimis, kad nepajuostų (keletą griežinėlių palikti puošimui), ir sumaišyti su varškės mase. Sudėti į stiklines vazeles ir dėti į šaldytuvą, kad sustinktų. Prieš patiekiant puošti banano griežinėliais, mėtos šakelėmis (4 porcijos)

Plačiau

Kriaušių skiltelės sirupe

Jums prireiks:
3 kg kriaušių, 4 kg cukraus, 3 stiklinės vandens, 3 šaukštai malto cinamono, 7-9 gvazdikėliai, 0,5 šaukštelio citrinų rūgšties.

Veiksmai:
Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Skilteles 2 min. pamerkiame į parūgštintą karštą vandenį. Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą. Į jį suberiame kriaušių skilteles. Verdame, kol skiltelės tampa skaidrios. Baigiant virti įmaišome prieskonius ir citrinų rūgštį. Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir atvėsusią uždarome dezinfekuotais dangteliais.

Plačiau

Marinuotos slyvos

Jums prireiks:
1kg. vengrinių slyvų, stiklinė 6% acto, stiklinė vandens, 250g. cukraus, keletas gvazdikėlių, cinamono žievelė.

Veiksmai:
Slyvas nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles ir sudėti į stiklainius. Actą sumaišyti su vandeniu, įberti cukraus, gvazdikėlių, cinamono, užvirinti ir atšaldyti. Slyvas užpilti marinatu, uždengti, kaitinti 20-25min. Vietoj acto galima naudoti sausą vyną.

Plačiau

Obuolių ir šaltalankių tyrė

Jums prireiks:
500g. obuolių tyrės, po 250g. trintų šaltalankių ir cukraus.

Veiksmai:
Saldžiarūgščius obuolius nuplauti, perpjauti pusiau, užpilti vandeniu (stiklinė – 1 kg. vaisių) ir 8-15min. pavirti. Karštus pertrinti per sietelį su šaltalankiais ir sumaišyti su cukrumi. Masę pamaišant 10-15min. virti ant lėtos ugnies. Pusiau ataušusią sukrėsti į stiklainius.

Plačiau