Rubrika Salotos

Salotos su rūkytu kumpiu

spalvotos salotos su kumpiu

Jums prireiks:

Pomidorai
Agurkai
Kalafiorai
Konservuoti kukurūzai
Rūkytas kumpis
Pipirai
Druska
Majonezas

Veiksmai:

Supjaustyti kubeliais pomidorus, agurkus, kumpį. Susmulkinti kalafiorus, sudėti kukurūzus ir viską sumaišyti su majonezu.

Plačiau

Paukštienos salotos


Jums prireiks:

Paukštienos file                      600 gr
Raudonos vakuotos pupelės  500 gr
Majonezas                             6 šaukštai
Konservuoti ananasai            200gr

Veiksmai:

Paukštiena išmušame ir marinuojame paukštienos prieskoniais. Apkepame ir supjaustome kubeliais. Ananasus, pupeles (nuplautas) sumaišome kartu su paukštiena. Uždedame majonezo ir viską gerai išmaišome.

Plačiau

Krevetėm įdarytas avokadas


Jums prireiks:

Avokadas
Kiaušiniai         1 vnt
Majonezas
Citrina
Sojos padažas
Krevetės

Veiksmai:

Avokadą perpjauti per pusę. Išgramdyti avokado gabaliukai ir virtas kiaušinis (supjaustyti kvadratukais) dedami į dubenį. Išspaudžiama citrina, dedama majonezas ir sojos padažas. Viską išmaišyti ir sudėti atgal į avokado puseles. Papuošti krevetėmis.

Plačiau

Kepenėlių salotos

Jums prireiks:

Virtos kepenėlės    200 g
Virti kiaušiniai         1 vnt
Svogūnai               1 vnt
Majonezas             2 šaukštai
Aliejus                    1 šaukštas
Druska
Pipirai

Veiksmai:

Kepenėles ir kiaušinį supjaustyti šiaudeliais. Supjaustytą svogūną pakepinti keptuvėje ant aliejaus. Atvėsinti. Visus ingridientus sumaišyti, pridėti druskos ir pipirų pagal skonį.

Plačiau

Salotos „Gaiva“ su krabų lazdelėmis

Jums prireiks:

Poras                    1/2
Šviežias agurkas   300-400 g
Krabų lazdelės      200 g
Kiaušiniai , virti     4 vnt
Majonezas            4 šaukštai

Veiksmai:

Visus ingridientus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su majonezu.

Plačiau

Tuno salotos

Jums prireiks:

Tunas
Virti kiaušiniai
Salotų lapai
Pomidorai
Agurkai
Svogūnų laiškai
Aliejus

Veiksmai:

Susmulkiname kiaušinius, pomidorus, agurkus ir svogūnų laiškus. Salotas suplėšome. Viską sumaišome. Ant viršaus dedame tuną ir kelis šlakelius aliejaus. Visi ingridientai pagal skonį.

Plačiau

Silkės, porų ir obuolių salotos

Jums prireiks:

2 silkės filė

2 šaukštai aliejaus

2 šaukštai citrinos sulčių

cukrus

1-2 porai

1-2 obuoliai

2-3 šaukštai majonezo

Veiksmai:

File pabarstyti cukrumi, apšlakstyti sultimis, aliejumi ir padėti į šaldytuvą. Porus supjaustyti griežinėliais, obuolius šiaudeliais, užpilti majonezu ir išmaišyti. Silkę patiekti su salotomis. Skanaus!

Plačiau

Šviežių daržovių salotos su kalafiorais, spanguolėmis ir saldrūgščiu alyvų aliejaus užpilu

Jums prireiks:
70g salotų Mix’o, 40g kalafiorų žiedynų, 30g pomidorų, 30g agurkų, 10g svogūnlaiškių, 60g saldrūgščio aliejaus užpilo, 10g spanguolių, 3g petražolės lapeliais.

Veiksmai:

Į lėkštę  kalvele sudėkite 70g salotų Mix’o, jas apibarstyti 40g kalafiorų žiedynų (kalafiorų žiedynus palaikykite pamerktus parūgštintame vandenyje) apdėliokite 30g pomidorų skiltelių, 30g agurkų gabalėlių. Ant viršaus užberkite 10g svogūnlaiškių, supjaustytų įskypais gabalėliais, užpilkite 60g saldrūgščio aliejaus užpilo, apibarstykite 10g spanguolių ir papuoškite 3g petražolės lapeliais.

Vincentas Sakas

Plačiau

Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir aliejiniu kilkių užpilu


Jums prireiks:
100g salotų mišinio (tinka „Salpronės“ aisbergo, radičio salotų ir tarkuotų morkų Mix’as), 30g agurkų, 10g porų, 60g aliejiniu kilkių užpilo, 50g sūdytos lašišos filė

Veiksmai:

Į lėkštę kalvele sudėkite 100g parduotuvėje pirktų salotų mišinio (man geriausiai tinka „Salpronės“ aisbergo, radičio salotų ir tarkuotų morkų Mix’as). Ant viršaus užberkite 30g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytais žiedeliais, užpilkite 60g aliejiniu kilkių užpilo. 50g sūdytos lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais ir, susukus rožytėmis, gražiai išdėliokite ant salotų , į lašišų roželių vidurį įdėkite krapų šakeles.

 

Vincentas Sakas

Plačiau

Salotos su karšta kalakutienos filė


Jums prireiks:
40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), 10g morkų, apdėliokite 40g agurkų gabalėlių, 30g pomidorų skiltelių, 10g porų, 60g aviečių aliejaus užpilo, 100g kalakutienos filė, 10g miltų, 2g druskos, 1g kario prieskonių

Veiksmai:
Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), burokine tarka užtarkuokite 10g morkų, apdėliokite 40g agurkų gabalėlių, 30g pomidorų skiltelių. Ant viršaus užberkite 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytų žiedeliais, salotas apšlakstykite 60g aviečių aliejaus užpilo. 100g kalakutienos filė supjaustykite plonais piršteliais, apvoliokite 10g miltų, išmaišytų su 2g druskos ir 1g kario prieskonių, įkaitintame saulėgrąžų aliejuje pakepinkite, kad kalakutiena apskrustų ir užbarstykite ant salotų . Apibarstykite 5g mėtų lapelių. Išeiga –250/60g

Plačiau