Rubrika Pyragai

Greitas šokoladinis pyragas

tinka vegetarams

Šis pyragas puikiai tiks ir vegetarams.

1. Sumaišykite miltus, sėlenas, nugesintą sodą, cukrų, vanilinį cukrų ir kakavą.

2. Į sausus produktus supilkite jogurtą, aliejų ir pusės apelsino sultis.

3. Viską gerai išmaišykite, įtarkuokite pusės apelsino žievelę (prieš tai apelsiną išmirkykite vandenyje ir nušveiskite su soda).

4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Pasistenkite neperkepti – pyragas turi būti šiek tiek drėgnas.

Skanaus!

Plačiau

Bananinis – karamelinis pyragas

banoffee

1. Sausainius susmulkiname su blenderiu, kad būtų trupiniai.

2. Ištirpiname sviestą.

3. Sumaišome trupinius su sviestu.

4. Šią masę sudedame į apvalią formą nuimamais kraštais ir stipriai suspaudžiame.

5. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

6. Bananus supjaustome maždaug 1 cm storio gabaliukais ir sumaišome su karameliniu padažu (tinka ir Rududu).

7. Ant atšalusio pagrindo išdėliojame karamelinius bananus.

8. Išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir uždedame ant bananų sluoksnio.

9. Atšaldome (geriausiai per naktį).

10. Supjaustime gabaliukais ir valgome.

Plačiau

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

japoniskas pyragas

1. Aguonas nuplikinti karštu vandeniu ir sumalti mėsmale bent 3 kartus.

2. Obuolius nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka.

3. Margariną išsukti su cukrumi ir kiaušinių tryniais (trynius dėti po vieną).

4. Į margarino masę dalimis įmaišyti aguonas ir obuolius.

5. Sudėti manus, kepimo miltelius ir aliejų.

6. Iki standžių putų išplanti kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.

7. Apvalią, nuimamais kraštais formą patepti aliejumi ir sudėti tešlą.  Kepti maždaug valandą 180 laipsnių orkaitėje.

8. Pyragą šiek tiek atvėsinti.

9. Įdėjus į indą su vandeniu išlydyti šokoladą ir juo apipilti pyrago viršų.

10. Per naktį palaikyti šaldytuve ir kitą dieną skaniai suvalgyti :)

p.s. jeigu šokolado glajus būtų per kietas ir gražiai nesipjaustytų – pjaustykite jį su peiliu, pašildytu po karštu vandeniu.

Išeiga:

8-10 nemažų gabalų.

Kaina:

Maždaug 7 litai.

Plačiau

Bolonietiškas kukurūzų košės ir obuolių pyragas

obuoliu pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (ketvirta dujinės orkaitės padala), negilią 28 cm. skersmens tortinę išimamu dugnu ištepkite sviestu. Dideliame dubenyje sumaišykite kukurūzų košę, miltus, duonos trupinius ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, medų ir alyvuogių aliejų. Skystąjį mišinį supilkite į sausąjį, viską kruopščiai išmaišykite. Sudėkite figas, razinas, obuolius, cinamoną, apelsinų ir citrinų žieveles bei druską ir vėl išmaišykite. Supilkite mišinį į tortinę ir kepkite maždaug 50 minučių. Retkarčiais žvilgtelkite – jei kraštai pradės per smarkiai ruduoti, uždenkite pyragą folija. Prieš patiekdami užbarstykite cukraus pudros. Būtinai valgykite šiltą.

Plačiau

Tinginys

tinginys

Sausainius sulaužyti, sumaišyti su riešutais. Cukrų, kiaušinį ir kakavą išsukti, kad ištirptų cukrus. Į sviestą įpilti 3 šaukštus vandens ir išlydyti. Į karštą sviestą sudėti prieš tai išmaišytą cukrų su kiaušiniu ir kakava, gerai sumaišyti, supilti sausainius ir riešutus. Viską gerai gerai išmaišyti, sukrėsti į maišelius, ir suformuoti norimą formą. Stingsta greitai, bet geriausiai laikyti kameroje visą naktį.

Plačiau

Pyragas „Obuolių džiunglės“

obuoliu pyragas1

Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis, jas apvoliokite cinamone. Duonos trupinius išbarstykite į kepimo skardą (geriausiai tinka apvali, kokių 20-25 cm skersmens kepimo skarda), prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi. Ant išbarstytų trupinių galite dar šiek tiek pabarstyti cukraus, o tada sluoksniu išdėliokite paruoštus obuolius. Gerai išplakite visus tris kiaušinius ir stiklinę cukraus. Kai masė bus puri ir jau nebesijaus cukraus grūdelių, supilkite miltus, prieš tai juos sumaišę su kepimo milteliais. Vėl viską gerai išplakite. Visą masę supilkite ant paruoštų obuolių. Dabar jau galite viską kišti į orkaitę (įkaitintą iki 200C) ir kepkite apie 20-25 minutes. Pyrago nesugadinsit, jei valgysit karštą ir su ledais.

Gero apetito!

Plačiau

Varškės pyragas

varskes pyragas1

Margariną išlydykite, į dubenį sudėkite miltus, supilkite margariną, įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite grietinę, cukrų ir kepimo miltelius. Išminkykite. Įdėkite į miltais išteptą skardą. Tuomet paruoškite įdarą: varškę sumaišykite su 2 kiaušiniais, puse stiklinės cukraus ir razinomis. Varškę uždėkite ant tešlos ir šakute pavingiuokite ornamentą. Kepkite orkaitėje kol iškeps. Atvėsusį supjaustykite rombais, ant kiekvieno rombo uždėkite po erškėtrožės uogą iš uogienės.

Plačiau

Greitas obuolių pyragas

trupininis obuoliu pyragas

Miltus, manus ir cukrų supilti į dubenį ir viską gerai išmaišyti. Obuolius nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Pusę obuolių griežinėlių sudėti į kepimo formą ir užpilti pusantros stiklinės masės turiniu. Ant viršaus užtarkuoti pusę pakelio sviesto, tada vėl dėti likusius obuolius. Užpilti likusę masę ir sutarkuoti likusį sviestą. Pyragą kepti apie 30 minučių.

Plačiau

Meduolinis pyragas su šokoladu

meduolinis pyragas

Jums prireiks:

Miltai                  400 g
Medus                200 g
Cukrus               100 g
Sviestas              150 g
Kiaušiniai            2 vnt
Pienas                5 šaukštai
Kepimo milteliai   5 šaukšteliai
Šokoladas           200 g
Razinos              100 g

Veiksmai:

Medų, cukrų ir sviestą supilame į puodą ir kaitiname, kol visa masė ištirps. Masę paliekame ataušti. Į ataušusią masę įmušame kiaušinius. Išmaišome. Įpilame pieną ir išmaišome. Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais. Paruoštus miltus supilame į paruoštą tešlą ir išmaišome. Pagardiname razinomis. Kepimo skardą patepame sviestu, supilame tešlą ir kepame 180 C temperatūroje. Iškeptą pyragą išimame iš skardos. Ištirpdiname šokoladą ir juo apipilame iškeptą pyragą. Skanaus

Plačiau

Sluoksniuotas obuolių ir bananų pyragas

sluoksniuotos teslos pyragas

Jums prireiks:

Bemielė sluoksniuota tešla
Bananai                             2 vnt
Obuoliai                             2 vnt
Cinamonas
Vanilinis cukrus
Kiaušinis                            1 vnt

Veiksmai:

Tešlą padalinti į dvi lygias dalis ir vieną dalį dėti į skardą, ant folijos. Obuolius (nuluptus) ir bananus supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti ant tešlos. Užbarstyti cinamoną, cukrų ir uždengti kita tešlos dalimi. Viršų ištepti kiaušinio plakiniu. Kepti orkaitėje, apie 180 C temperatūroje.

Plačiau