Rubrika Gaivieji gėrimai

Frappe

frappe

Veiksmai:

Į plaktuvą sudedate visus ingridientus ir išplakate. supilstote į aukštas stiklines ir įdedate šiaudelį (tai nėra būtina, bet frappe geriamas per šiaudelį) Galima ant viršaus užpurkšti plaktos grietinėlės. SKANAUS!!!

Plačiau

Vaisių kokteilis

trinti vaisiai

Jums prireiks:

Bananas
Vynuogės
Jogurtas     100 ml

Veiksmai:

Į jogurtą įdėti keletą vynuogių ir griežinėliais įpjaustyti bananą.

Plačiau

Bananinė kava

bananine kava

Jums prireiks:

Stipri kava                 mažas puodelis
Bananas                    gabaliukas
Ledai                         pusė porcijos
Grietinėlė
Pienas                       3/4 stiklinės
Tarkuotas šokoladas

Veiksmai:

Susmulkiname bananą ir dedame į stiklinę skirtą kavai latte. Pašildome pieną, supilame kavą (be tirščių). Dedame ledus, užpurškiame grietinėlę ir apibarstome tarkuotu šokoladu.

Plačiau

Pieno kokteilis su ledais

pieno kokteilis

Jums prireiks:

Pienas             1 l
Ledai               200 g
Uogų sirupas   5 šaukštai

Veiksmai:

Pieną su ledais ir sirupu gerai išplakite mikseriu. Kokteilį supilstykite į taures ir įdėkite šiaudelius. Taures papuoškite mėtų lapeliais arba serbentų šakelėmis. O tuomet, skanaus.

Plačiau

Juodųjų serbentų kompotas

kompotas

Jums prireiks:
1 kg juodų serbentų uogų, 1 l vandens, 350-370 g cukraus

Veiksmai:
Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome.

Plačiau

Vyšnių ir raudonojo vyno kompotas

kompotas1

Jums prireiks:
3 kg vyšnių, 800 g cukraus, 1 l. vandens, 0,5 l raudonojo desertinio vyno.

Veiksmai:
Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių . 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85° C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, kompotą suvartoti reikia per metus.

Plačiau

Agrastų kompotas su erškėtrožėmis

agrastai

Jums prireiks:
3 kg agrastų, 1 stiklinė erškėtrožių žiedlapių, 400-500 g cukraus, 1 l. vandens.

Veiksmai:
Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val.Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapių galima naudoti stipriau kvepiančių rožių žiedlapius, jeigu jos augo švarioje vietoje, toli nuo kelio ir nebuvo purkštos jokiomis cheminėmis medžiagomis.

Plačiau

Kriaušių kompotas

kriausiu

Jums prireiks:
3 kg gražių, neprinokusių kriaušių, 1 kg cukraus, 1/2 l acto, gvazdikėlių, cinamono,

Veiksmai:
Kriaušes nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Cukrų užpilti actu, dviem stiklinėm vandens, įdėti gvazdikėlių ir cinamono, užvirinti. Marinatą ataušinti ir užpilti ant kriaušių, palaikyti maždaug 8 val. Tada marinatą nupilti ir užvirinti. Kriaušes sudėti į stiklainius, užpilti ataušintu marinatu, uždengti, pakaitinti 20-25 min.

Plačiau

Naminių vynuogių kompotas žiemai


Jums prireiks:
Reikės: vynuogių. Sirupui: 3 litrai vandens; 1 kg.cukraus.

Veiksmai:
Nuplautas uogas sudedame į stiklainius.Išvirtu sirupu užpilame uogas ir uždarome dangteliais.

Plačiau

Duonos gira

gira

Jums prireiks:
100g pakepintos duonos, 110g cukraus, 1,5g sausų mielių, 5g neplautų razinų

Veiksmai:

Užpilti 784g verdančiu vandeniu 100g pakepintos duonos ir palikti pastovėti. Po to nukošti, suberti 110g cukraus,  1,5g sausų mielių ir gerai išmaišyti, po to sumesti 5g neplautų razinų.

 

Vincentas Sakas

Plačiau