Rubrika Miltiniai patiekalai

Traškūs miltiniai blynai

traskus blynai

Jums prireiks:

Miltai
Cukrus                 2 šaukšteliai
Druska
Pienas (vanduo)  200 ml
Kiaušiniai             2 vnt

Veiksmai:

Kiaušinių baltymus ir trynius supilti į atskirus indelius. Į indelį su tryniu įdėti cukraus, druskos ir išmaišyti. Tada supilti pieną ir maišyti beriant miltus iki vientisos masės. Paruošus tešlą įpilti kiaušinių baltymus . Atskirai jie pilami todėl, kad blynai įgautų traškesį (blynus kepti apie 8 cm skersmens).

Plačiau

Avižiniai kepsniukai

aviziniai kepsniukai

Jums prireiks:

Avižiniai dribsniai          200 g
Kiaušiniai                      5 vnt
Svogūnas                     1 vnt
Prieskoniai kepsniams
Krakmolas                    100 g

Veiksmai:

Avižinius dribsnius užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtu ir laikyti uždengtus apie 1 h. Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, išplaktus kiaušinius, prieskonius, krakmolą. Kepti kaip blynus įkaitintame aliejuje.

Plačiau

Trapūs blyneliai su saldžiomis obuolių ir kriaušių skiltelėmis

blyneliai su obuoliais ir kriausem

Jums prireiks:

Blynelių tešla:
Kiaušiniai            2 vnt
Cukraus pudra   2 šaukštai
Miltai                  1 šaukštas
Užpilas:
Obuolys             1 vnt
Kriaušė              1 vnt
Spanguolės          2 šaukštai
Cukrus               1 šaukštas
Krakmolas          1/2 šaukštelio
Citrinos žievelės

Veiksmai:

Tešlą gerai išmaišyti. Įkaitintą keptuvę patepti sviestu ir kepti mažus blynelius. Obuolius ir kriaušes supjaustyti skiltelėmis. Užvirinti nedidelį kiekį vandens, suberti cukrų ir vaisius. Virti, kol skiltelės suminkštės, tada sudėti trintas spanguoles ir krakmolą (prieš tai jį išmaišyti penktadalyje stiklinės šalto vandens). Viską kaitinti, kol sutirštės. Šaltu užpilu apipilti blyneliai tiks linksmiems pietums.

Plačiau

Grūdų kotletai

grudu kotletai

Jums prireiks:

Kviečiai                 3 stiklinės
Bulvės tarkuotos  3 vnt
Bulvės virtos        1 vnt
Kiaušiniai              2 vnt
Lašinukai
Svogūnas
Pipirai
Druska

Veiksmai:

Kviečius nuplauti ir mirkyti apie parą, po to pavirti 15-20 min ir sumalti mėsmale. Į kviečius dėti pakepintus lašinukus su svogūnais, bulves ir kiaušinius. Viską išmaišyti, suformuoti kotletus ir kepti

Plačiau

Morkų ir obuolių sklindžiai

saklindziai su morkomis

Jums prireiks:
160g morkų, 95g tarkuotų obuolių, 60g pakepintų svogūnų, 55g kvietinių miltų, 40g kiaušinių, 4g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų. 20g saulėgrąžų aliejaus.

Veiksmai:

160g nuvalytų ir tarkuotų morkų, 95g tarkuotų obuolių nusunkite, 60g pakepintų svogūnų išmaišykite su 55g kvietinių miltų, 40g kiaušinių, 4g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų. 20g saulėgrąžų aliejuje kepti nedidelius delno dydžio apvalius sklindžius, sausinimo popieriumi nusausinti nuo riebalų. Patiekite su bruknių padažu.

 

Vincentas Sakas

Plačiau

Blynai

blynai1

Jums prireiks:
2 kiaušiniai, 1,5 stiklinė vandens, 200g. miltų, 1 arbatinis druskos.

Veiksmai:
Kiaušinius suplakti ir miltus sumaišiti su kiausiniais, įpilti vandens. Viską išmaišyti ir įberti druskos, po to vėl išmaišyti. O tada jau galima kepti. Skanaus :)

Plačiau

Obuolių ir linų sėmenų blynai

blynai su obuoliais

Jums prireiks:
1¼ puodelio miltų;
0,5  puodelio maltų linų sėmenų;
3 valg. šaukštai cukraus;
1 valg. šaukštas kepimo miltelių;
½ arb. šaukštelio druskos;
¼ arb. šaukštelio cinamono;
2 kiaušiniai;
1¼ puodelio 2 proc. riebumo pieno;
3 valg. šaukštai ištirpinto sviesto;
1 puodelis nuluptų ir susmulkintų obuolių;
truputis muskato riešuto.

Veiksmai:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Kitame inde išsukite atskirtus kiaušinių trynius, miltus ir sviestą. Supilkite į miltų mišinį. Susmulkinkite obuolius, suberkite juos į tešlą, išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, juos palengva supilkite į tešlą ir lėtai išmaišykite.Į keptuvę įpilkite aliejaus, jį pašildykite ir kepkite blynus.

Plačiau