Rubrika Nekepti desertai

Bananinis – karamelinis pyragas

banoffee

1. Sausainius susmulkiname su blenderiu, kad būtų trupiniai.

2. Ištirpiname sviestą.

3. Sumaišome trupinius su sviestu.

4. Šią masę sudedame į apvalią formą nuimamais kraštais ir stipriai suspaudžiame.

5. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

6. Bananus supjaustome maždaug 1 cm storio gabaliukais ir sumaišome su karameliniu padažu (tinka ir Rududu).

7. Ant atšalusio pagrindo išdėliojame karamelinius bananus.

8. Išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir uždedame ant bananų sluoksnio.

9. Atšaldome (geriausiai per naktį).

10. Supjaustime gabaliukais ir valgome.

Plačiau

Datulių desertas

datules

Džiovintas datules aplieti pakaitintu medumi ir apibarstyti kviečių sėlenėlėmis.
Taip paruoštos datulės atrodo tikrai įspūdingai.

Plačiau

Vaisių fondiu su šokoladu

fondiu

Nuplaukite ir nulupkite vaisius. Stambius vaisius supjaustykite kubeliais arba griežinėliais. Sudėkite vaisius į didelę salotinę. Ištirpdykite šokoladą su grietinėlę. Jis bus tirštas. Supilkite mišinį į gražų indą. Po to paimkite pagaliukus pasmeikite vaisius ir padaže į šokoladą dažykite vaisius.

Plačiau

Karamelinis tinginys

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inde sulaužyti į 4-6 dalis sausainius (ne smulkiau). Kitame inde ant mažos ugnies ištirbdyti sviestą, kai jis ištirps iš lėto pilti kondensuotą pieną, bei vis maišyti ir virti 20 min. Tada maišant masę suberti šaukštą rudo deginto cukraus pudrą (arba „nesquik“ kakavą) ir visą laiką maišant pavirti dar 10-15 min. Tuomet inde esančius sausainius užpilti jau paruošta mase ir labai gerai išmaišyti. Masę sudėti į paprastą maišelį ar lengvai plaunamą indą ir gerai atvėsinti.

Plačiau

Prancūziški šokoladiniai putėsiai „mousse au chocolat“

sokoladas

Jums prireiks:

Aštuonių kiaušinių baltymai
Šeši kiaušinių tryniai
150 – 200 g. Juodojo šokolado
100 g. cukraus
Grietinėlė 100 g.
Mėtų šakelė papuošimui
Cukraus pudra pabarstymui

Veiksmai:

Tirpinti šokoladą kartu su grietinėle dubenėlyje, įdėtame į kaitinamą vandens vonelę. Į ištirpintą šokoladą, palaipsniui supilti trynius ir toliau kaitinant gerai išmaišyti. Plakti baltymus , iš pradžių lėta, po to greita eiga. Kai baltymai padidėja 7 kartus, palaipsniui supilti cukrų ir plakti iki standžios masės. Ištirpintą šokoladą pilti į lengvai maišomus plaktus baltymus (maišyti labai atsargiai ir tik į vieną pusę). Turi gautis puri, rudos spalvos masė. Šią masę sudėti į indelius ir patalpinti į šaldytuvą. Laikyti 2 – 3 val. kol sustings. Patiekiama apibarsčius cukraus pudra bei su mėtų šakele.

Plačiau

Citrininis pyragas su kondensuotu pienu

citrininis pyragas

Jums prireiks:

Sutirštintas pienas                    410 g
Sutirštintas pienas su cukrumi  370 g
Sausainiai                                 30 vnt
Citrinos                                     6 vnt

Veiksmai:

Į dubenį supilame citrinų sultis, sutirštintą pieną (truputėlį pieno paliekame skardinėje) ir visą sutirštintą pieną su cukrumi. Viską plakame, kol masė sutirštėja. Į 25×25 cm dydžio kepimo skardą sudedame vieną sluoksnį sausainių ir užpilame plakiniu. Toliau dedame dar vieną sluoksnį sausainių, kurį taip pat užpilame mišiniu. Sausainių ir plakinio sluoksnius dedame iki pat skardos viršaus. 4-6 sausainius sutrupiname ir jais papuošiame pyragą. Pyragą 10 h padedame į šaldytuvą. Skanaus!!!

Plačiau

Tortas „Kupstas“

tortas su migdolais

Jums prireiks:

Baltas biskvitas         200 g
Cukatos                    100 g
Juodasis šokoladas   50 g
Varškė                       300 g
Cukrus                      100 g
Vyšnių likeris             4 šaukštai
Grietinėlė                  125 ml
Migdolų drožlės         5 šaukštai
Vyšnių sirupas           4 šaukštai
Aliejus
Cukraus pudra

Veiksmai:

Kupolo formos indą plonai ištepkite aliejumi, užsijokite cukraus pudros ir išklokite plonais, supjaustytais biskvito lakštais, suvilgytais vyšnių sirupu. Sudėkite įdarą ir uždenkite plonu biskvito lakštu.
Įdaras: susmulkinkite cukatas, sutarkuokite šokoladą. Varškę sumaišykite su cukrumi, likeriu, cukatomis ir šokoladu. Tortą atšaldykite, išimkite iš formos, aptepkite plakta grietinėle, apibarstykite migdolu drožlėmis. Galima papuošti šokoladu, uogomis.

Plačiau

Vaisių desertas Macedonia

vaisiu salotos

Jums prireiks:

Kiviai              2 vnt
Obuoliai          2 vnt
Bananai          2 vnt
Apelsinai         2 vnt
Kriaušės          2 vnt
Vynas             50-100 g
Citrinų sultys   šlakelis
Cukrus

Veiksmai:

Susmulkinti vaisius gabaliukais, užpilti vynu (geriau baltas) ir citrinų sultimis. Įdėti cukrų ir viską išmaišyti.
P.S. tinka bet kokios vaisių kombinacijos, tai priklauso nuo fantazijos. Skanaus

 

 

Plačiau

Vaisinis suši

vaisiu sushi

 

Jums prireiks:

Smulkinti ryžiai
Paskrudinti jūros kopūstai
Bananai
Kiviai
Konservuoti ananasai
Salotų lapai

Veiksmai:

Ryžius išplauti, išvirti ir išskalauti obuolių acte. Bananus ir kivius išplauti ir nulupti, smulkiai supjaustyti. Konservuotus ananasus taip pat smulkiai supjaustyti. Ant bambukinio padėkliuko sudėti jūros kopūstus, ant jų sudėti šiltus išvirtus ryžius ir visą tai tolygiai paskirstyti lygiu sluoksniu. Ant viršaus sudėti bananų, kivių ir ananasų gabaliukus. Visą tai susukti į rolą ir supjaustyti i tolygius gabalėlius 3-4 cm pločio. Į lėkštę įdėkite salotų lapą, ant kurių sudėliokite vaisinius sušius, papuoškite juos vaisių gabalėliais. Skanaus!

 

 

Plačiau

Tinginys

tinginys

Jums prireiks:
3 pokeliai sausainių 1 pok. sviesto 2-3 šaukštai kakavos 1 ind. kondensuoto pieno

Veiksmai:
Sausainius sutrupiname į dubenį. Puode ištirpiname sviestą, pilame kondensuotą pieną ir ant mažos ugnies verdame apie 5 min. nuolat maišant. Po to šio mišinio įpilame į puodelį ir įdedame kakavą, kad būtų galima gerai išmaišyti.Išmaišius kakavą su mišiniu supilame jį į bendrą puodą ir gerai išmaišome. Gautu padažu užpilame sausainius, gerai išmaišome, dedame į foliją arba kepimo popierių ir formuojame pyragą. Atšaldome ir galima valgyti. Skanaus!!! (pyragas labai mėgstamas vaikų)

Plačiau