Home Karštieji patiekalai Grybų patiekalai

Kategorija: Grybų patiekalai

Įrašas

Keptos žaliuokės

Jums prireiks: Žaliuokės Kiaušiniai Miltai Druska Pipirai Aliejus Veiksmai: Šiam patiekalui tinka tik lygios kepurėlės. Kotelius nupjauti, kepurėles gerai išplauti. Apibarstyti druska ir pipirais, pavolioti miltuose, tada išplaktame kiaušinyje ir kepti aliejuje, ant silpnos ugnies, kol... Plačiau

Įrašas

Žaliuokės savo sultyse

Jums prireiks: Žaliuokių pagal skonį, truputis svogūnų, kvapniųjų pipirų, maltų lauro lapų, truputis druskos   Veiksmai: Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą,... Plačiau

Įrašas

Sūdytos žaliuokės

Jums prireiks: 500g žaliuokių, 50g druskos   Veiksmai: Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį... Plačiau

Įrašas

Kelmučių padažas

Jums prireiks: 5g alyvų aliejuje, 40g konservuotų pomidorų, 10g marinuotų kelmučių, 5g plonais griežinėliais supjaustytų žaliųjų alyvuogių, 5g labai smulkiai sukapotų pakepintų svogūnų, 1g smulkiai sukapotų petražolių, 0,5g džiovintų čiobrelių, 0,3g druskos ir 0,02g maltų... Plačiau

Įrašas

Grybų sklindžiai

Jums prireiks: 160g pakepintų pievagrybių, 90g pakepintų svogūnų, 60g pakepintų morkų, 55g kvietinių miltų, 40g kiaušinių, 4g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų. 20g saulėgrąžų aliejaus Veiksmai: 160g pakepintų pievagrybių, 90g pakepintų svogūnų, 60g pakepintų morkų... Plačiau