Rubrika Pyragėliai

Portugališki kiaušininiai pyragėliai

kiausiniu tarta

1. Įsipilti pusę puodelio pieno. Jame ištirpinti krakmolą. Likusį pieną supilti į puodą ir kaitinti. Kai sušils, atsargiai supilti pieną su krakmolu. Pastoviai maišant kaitinti (kad sutirštėtų, bet neliktų gumuliukų).

2. Į kitą puodą supilti cukrų ir vandenį. Kaitinti kol cukrus užvirs ir dar pavirinti kokias 3 min.

3. Į puodą su pienu supilti cukraus sirupą, gerai išmaišyti.

4. Sudėti tarkuotą apelsino žievelę, vanilinį cukrų.

5. Nuimti nuo ugnies ir šiek tiek pravėsus įmaišyti kiaušinių trynius.

6. Į keksiukų formeles (geriausiai tinka silikoninė, jei naudosite kitokią – patepkite sviestu) įkloti tešlos ir pripilti kiaušininio įdaro.

7. Kepti labai karštoje orkaitėje (maždaug 220-250 laipsnių) apie 17 min.

8. Valgyti atšaldytus.

Išeiga:

12 pyragėlių.

Kaina:

apie 8 litus.

Plačiau

Trapūs krepšeliai su obuoliais

trapus krepseliai

Jums prireiks:

Smėlinė tešla
Obuoliai
Kiaušiniai    2 vnt
Cukrus

Veiksmai:

Smėlinę tešlą atšildykite. Obuolius nulupkite, supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį. Ant obuolių užbarstykite cukraus. Smėlinę tešlą supjaustykite nelabai dideliais stačiakampiais. Į stačiakampių vidurį įdėkite po mažą kiekį obuolių . Stačiakampių kampus paimkite ir juos sukipdykite taip, kad gautumėte krepšelius. Po to krepšelius sudėkite į skardą. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius ir juos suplakite šakute. Po to sausainius aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitėje 130 C temperatūroje.

P.S. Galima gaminti su desertine varške ar pan.

Plačiau

Bandelės su aguonomis

bandeles su aguonomis

Jums prireiks:

Pienas                         0.25 l
Kiaušiniai                     2 vnt
Miltai                           450 g
Aliejus                         3 šaukštai
Cukrus                         3 šaukštai
Mielės                          50 g
Aguonos ar cinamonas

Veiksmai:

Nešaltą pieną, kiaušinius, mieles (sugnaibytas), aliejų ir cukrų išplakti mikseriu. Plakinį užpilti ant miltų ir gerai išminkyti. Palikti tešlą kelioms valandoms, kad iškiltų. Tešlai iškilus ją plonai iškočioti, apibarstyti aguonomis ar cinamonu ir susukti. Supjaustyti norimo dydžio bandelėmis ir kepti orkaitėje 200 C temperatūroje, kol gražiai pagels. Skanaus

 

Plačiau

Morengai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jums prireiks:

Kiaušinių baltymai  6 vnt
Cukrus                   300 g
Vanilinas
Citrinos sultys

Veiksmai:

Į baltymus įdedame šaukštą cukraus ir gerai išplakame iki putų, kol masė taps kelis kartus didesnė ir stangri. Sudedame likusį cukrų, vaniliną ir citrinos sultys. Permaišome ir masę dedame į konditerinį švirkštą. Paruošiame kepimo skardą išklodami kepimo popieriumi ar ištepdami sviestu. Į skardą švirkštu išspaudžiami morengai ir kepami 60-80 min pravertoje orkaitėje (100-110 C temperatūroje).

Plačiau

Morengai su riešutais

morengai su riesutais

Jums prireiks:

Kiaušinių baltymai  6 vnt
Cukrus                   300 g
Riešutai                 130 g
Citrinos sultys

Veiksmai:

Į baltymus įdedame šaukštą cukraus ir gerai išplakame iki putų, kol masė taps kelis kartus didesnė ir stangri. Sudedame likusį cukrų, pakepintus riešutus ir citrinos sultys. Permaišome ir masę dedame į konditerinį švirkštą. Paruošiame kepimo skardą išklodami kepimo popieriumi ar ištepdami sviestu. Į skardą švirkštu išspaudžiami morengai ir kepami 60-80 min pravertoje orkaitėje (100-110 C temperatūroje).

Plačiau

Ananasiniai – kokosiniai keksiukai

ananasiniai kokosiniai keksiukai

Jums prireiks:
1,5 puodelio miltų, 0,5 cukraus, 0,5 puodelio pieno, 1kiaušinio, 0,5 malto kokosos, 2 arbatinių šaukštelių sviesto

Veiksmai:

1. Įkaitinkite viryklę iki 180C.

2. Suriebaluokite kepamąją blėką.

3. Visus ingridientus sumaišykite.

4. Supilkite gautą masę į formeles ir kepkite apie 18min., arba kol gražiai apskrus.

Plačiau