Rubrika Mišrainės

Ryžių mišrainė

ryziu misraine

Išsiverdame ryžius, šiek tiek palaikome, kad atvėstų. Tuo metu supjaustome krabų lazdeles, papriką, svogūnų laiškus, petražoles. Atvėsus ryžiams visus supjaustytus produktus sudedame į bendrą indą su ryžiais, įdedame kukurūzus, įberiame druskos, pipirų ir sumaišome su majonezu.

Plačiau

Mišrainė su kepta duona

misraine su kepta duona

Jums prireiks:

Paprika      3 vnt
Duona
Kumpelis
Agurkas
Majonezas

Veiksmai:

Mažais kubeliais supjaustyti duoną ir pakepinti. Poto supjaustyti papriką, kumpelį ir agurką. Dadėti kepintą duoną ir majonezą.

Plačiau

Agurkų ir kumpio salotos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jums prireiks:

Rūkytas kumpis
Agurkai (vietoje agurkų galima dėti kitas daržoves arba net kelias jų rūšis)
Druska
Svogūnų laiškai

Veiksmai:

Kumpį, agurkus supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite.Svogūno laiškus susmulkinkite ir pabarstykite ant viršaus.Užberkite žiupsnelį druskos.

Plačiau

Ikrų mišrainė

ikru salotos

Jums prireiks:
indelis raudonųjų ikrų (tiks ir dirbtiniai), indelis juodųjų ikrų, 200 g fermentinio sūrio, 3 kietai virti kiaušiniai, majonezas, pipirai, druska.

Veiksmai:
dedame į dubenį ikrus, tarkuotą sūrį, tarkuotus kiaušinius ir viską išmaišome su majonezu.druskos ir pipirų dedame  pagal skonį.

Plačiau

Konservuotos pupelės

pupeles

Jums prireiks:
Pupelių 2 kg paprikų 1 kg pomidorų 2,5 kg druskos 2 šaukštai cukraus 2 šaukštai 1 stiklinė acto 0,9proc. 1,5 stiklinės aliejaus po 200g česnako, petražolių šaknų.

Veiksmai:
Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas – virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 – 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti.

Plačiau

Morkų mišrainė su pupelėmis žiemai

morku ir pupeliu misraine

Jums prireiks:
4 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 l pupelių, cukraus druskos, aliejaus, maltų juodųjų pipirų.

Veiksmai:
Pupeles išverdame pasūdytame vandenyje. Morkas nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka arba pjaustome šiaudeliais. Nuluptus svogūnus supjaustome kubeliais. Morkas kartu su svogūnais bei nedideliu kiekiu cukraus ir druskos apkepame aliejuje. Sukrečiame į puodą, skirtą troškinti. Įpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname, kol suminkštėja morkos. Suberiame virtas pupeles, prieskonius, patroškiname dar 5 min. ir sukrečiam į iškaitintus stiklainius. Iškart sandariai uždarome dezinfekuotais dangteliais.

Plačiau

Burokėlių salotos žiemai

burokeliu salotos

Jums prireiks:
4 kg. burokėlių, 1,į kg pomidorų, 0,5 kg svogūnų, 0,5 kg paprikos, 200 gr. česnako, 200 gr. cukraus, 2 valg.šaukštai druskos, 200 gr. 9 proc. acto, 0,5 ltr. aliejaus.

Veiksmai:
Burokėlius sutarkuojam stambia burokine tarka, kitas daržoves kubeliais, česnaką išspaudžiam arba labai smulkiai supjaustom, pomidorus karštu vandeniu blanširuojam, kad geriau nusiluptų odelė. Viską verdam 1,5 val. Actą supilam pačioje daržovių troškinimo pabaigoje. Masę sudedam į paruoštus stiklainius ir uždarom dangteliais. Apkloti šiltai stiklainius kol jie atvės.

Plačiau

Paprika pomidorų sultyse

paprikos pomidoru sultyse

Jums prireiks:
5 kg. paprikų (raudonų, geltonų), 3 ltr. pomidorų sulčių, 3 šaukštai druskos, 300 gr. cukraus, 100-150 ml acto 9 proc., pipirų žirneliais.

Veiksmai:
Iš pomidorų padarau sultis (arba per sulčiaspaudę, arba pakaitinus per kiaurasamtį), supilu į puodą, suberiu druską, cukrų, pipirus, actą. Kai užverda, sudedu supjaustytas paprikas (aš pjaustau gabaliukais maždaug į 8 dalis). Viską paverdu 10 min. Su šakute sudedu paprikas į paruoštus ir iškaitintus stiklainius, užpilu pomidorų sultimis ir uždarau.

Plačiau

Mišrainė su pupelėmis

pupeliu salotos

Jums prireiks:
1kg pomidorų , 0,5kg svogūnų, 0,5kg morkų, 0,5kg paprikų, 1litr virtų pupelių, 0,5litr aliejaus, 4v.š. cukraus, 2v.š. druskos, 4v.š. pomidorų padažo.

Veiksmai:
Morkas sutarkuoti, paprikas, svogūnus supjaustyri, pomidorus – sumalti. Puode su aliejumi pakepinti morkas ir svogūnus , įdėti pomidorų masę ir pupeles. Sudėti cukrų, druską, pomidorų padažą. Ant silpnos ugnies maišant troškinti 40-45 min. Sudėti į stiklainius ir sandariai uždaryti.

Plačiau

Marinuoti pomidorai su žele

Jums prireiks:
2 litrai virinto vandens, 5 šaukštai su kaupeliu želatinos, 4 šaukštai cukraus, 4 šaukštai druskos, 1 šaukštas acto.

Veiksmai:
Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių. Dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reikia 3 šaukštų.

Plačiau