Rubrika Kiti užkandžiai

Kepinta duonytė

Jums prireiks:DuonaPupelėsFermentinis sūrisČesnakasMajonezasVeiksmai:Duoną supjaustome mažais kubeliais ir pakepame. Pakepus pagardiname smulkintu česnaku ir druska. Įtarkuojame sūrį. Įdedame išvirtas pupeles ir majonezą. Viską išmaišome.... Plačiau

Plačiau

Vafliai prie alaus

Jums prireiks:VafliaiSūris fermentinisMajonezasPrieskoniai (picos, bulvių, keptos mėsos)Veiksmai:Ant vaflių užtepti majonezą, sutarkuoti sūrį. Užbarstyti prieskonius ir kepti orkaitėje 200 C temperatūroje, kol išsilydis sūris. Kepimui galima panaudoti ir mikro bangų... Plačiau

Plačiau

Marinuoti baravykai

Jums prireiks:BaravykaiMarinatui:Vanduo        3lCukrus        10 šaukštųDruska         2 šaukštaiActas           0.5lPipiraiLauro lapaiKrieno lapaiKalendraVeiksmai:Marinatas: į verdantį vandenį suberti visus ingridientus ir pavirti apie 10... Plačiau

Plačiau

Pyrago užkandis su grybais

Jums prireiks:Tešla:Sviestas               100 gMiltai                     stiklinėGrietinė                2 šaukštaiĮdaras:Virti grybaiSvogūnaiUžkepas:Kiaušiniai                3... Plačiau

Plačiau

Kepta duona su sūriu

Jums prireiks:DuonaFermentinis sūrisMajonezasVeiksmai:Duona supjaustyti juostelėmis ir pakepinti. Sutarkuoti sūrį. Viską patiekti atskiruose induose. Duonos juostelė mirkoma majoneze, po to sūryje. Skanaus... Plačiau

Plačiau

Įdaryta lydeka

Jums prireiks:Lydeka – 2 kgKiausiniai – 2vntMajonezas – 100 gBatonas – 4 riekelėsGrietinelė – 100gŽuvies prieskoniaiČiobreliaiPipiraiDruskaVirtos morkos – 2-3 vntPoras ar svogūnasPaprikaLašiniai – 100... Plačiau

Plačiau

Marinuoti grybai

Jums prireiks:1 kg. grybų, 3 arb,šaukšteliai druskos,, 12 žirnelių juodųjų pipirų, 3 žirneliai kvepiančių pipirų, 2 lauro lapai. 3 valg.šaukštai acto, 1 arb,šaukštelis cukraus, 1-2 stiklinės vandens.Veiksmai:Grybus nuvalyti, gerai nuplauti kelis kartus, kiaurasamtyje... Plačiau

Plačiau

Marinuota paprika su kopūstais

Jums prireiks:30 paprikos ankščių, 4-5 kopūstų gūžių (raudonųjų ar baltųjų), 5 šaukštai druskos, 7 šaukštai cukraus, vyno acto, lauro lapelių, kvapniųjų ir karčiųjų pipirų.Veiksmai:Kopūstus susmulkinti, išmaišyti su druska, pipirais ir cukrumi. Papriką nuplauti,... Plačiau

Plačiau

Marinuotos šparaginės pupelės

Jums prireiks:1 stiklinė 9% acto, 2 stiklinės vandens, 1 stiklinė cukraus, 2 šaukštai druskos, krapų, lauro lapų, pipirų.Veiksmai:Pupeles pavirti 10 – 15 min. Į stiklainius dėti lauro lapus, krapų, pipirų, sudėti pupeles. Išvirti marinatą, užpilti ir užsukti dangtelius.... Plačiau

Plačiau

Patisonai marinuoti su želatina

Jums prireiks:1 kg patisonų, 0,5 kg pomidorų, 300 g svogūnų, 2 saujos petražolių lapų, 1 sauja gelsvės lapų. Marinatui: 1 l. vandens, 2 šaukštai druskos, 2 šaukštai cukraus, 3 šaukšteliai citrinų rūgšties, laurų lapų, pipirų, 3 šaukštai želatinosVeiksmai:Patisonus,... Plačiau

Plačiau