Rubrika Apkepai

Bulvių apkepėlė su lašiša ir brokoliais

bulviu-apkepas-su-brokoliais-ir-lasisa

1. Bulves sudėkite į mikrobangų krosnelei skirtą indą ir karštu rėžimu kaitinkite joje 10 min. Po to sudėkite brokolius, vėl uždenkite ir kaitinkite dar 3 min. kol brokoliai suminkštės. Jeigu neturite mikrobangų krosnelės, tada daržoves išvirkite vandenyje.

2. Įkaitinkite orkaitę. Grietinę sumaišykite su garstyčiomis. Tarp brokolių išdėliokite lašišą ir grietinės bei garstyčių padažu apipilkite taip, kad brokoliai būtų padengti. Apibarstykite sūriu ir kepkite, kol patiekalas įgaus gražų auksinį antspalvį.

 

Plačiau

Varškės apkepas su špinatais ir kedro riešutais

varskes apkepas su spinatais

Į varškę įmušame kiaušinius, manus, kepimo miltelius, prieskonius, druską. Viską gerai išmaišome, geriausia mikseriu ar virtuviniu kombainu. Įmaišome supjaustytus svogūnų laiškus, špinatus ir kedro riešutus. Visą masę dedame į riebalais pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 min. Valgome su natūraliu jogurtu.

Plačiau

Užkepėlė su vištiena

apkepele su vistiena

Jums prireiks:
Morkos, svogūnai,krapai,rauginti agurkai,vištienos šlaunelės,ryžiai,fermentinis sūris,majonezas,pomidirų padažas,ir prieskoniai pagal skonį.

Veiksmai:
Morkas sutarkuojame ir pakepiname su pjaustytais svogūnais.Išvirtą vištieną nuimame nuo kaulo,supjaustome gabalėliais ir pakepiname su prieskoniais.Į skardą kepimui dedame sluoksnį virtų ryžių,sluokksnį kepintos vištienos, sluoksnį morkų,kepintų su svogūnais, ir užpilame padažu(majonezą sumaišome su pomidorų padažu įdedame krapų ir įpjaustome raugintų agurkėlių),ir taip pat darome dar karta pradedant ryžiais, viską sudėjus užbarstyti fermentinio sūrio ir kepti orkaitėje maždaug 30 min.

Plačiau

Morkų apkepas

morku apkepas

Jums prireiks:
2 stiklinių smulkiai tarkuotų morkų ,
1 stiklinės cukraus,
3 kiaušinių,
100 g margarino,
2 šaukštų grietinės,
1 šaukštas kepimo miltelių,
cinamono arba vanilinio cukraus,
miltų. Jų kiekis priklauso nuo morkų sultingumo. Tešla turi būti tiršta, bet ne kieta.

Veiksmai:
Morkas sumaišyti su cukrumi ir palikti pusvalandžiui, kad ištirptų cukrus. Tada įmušti kiaušinius, supilti išlydytą margariną, suberti cinamoną ( ar vanilinį cukrų), sudėti grietinę, kurioje ištirpinti kepimo milteliai, suberti miltus. Viską gerai išmaišyti ir kepti apie 30 – 40 min.

Plačiau

Varškės apkepas su vaisiais

varskes apkepas

Jums prireiks:
500 g varškės,
1 kiaušinis (baltymas),
1 šaukštas miltų,
3/4 šaukštelio sodos,
3-4 obuoliai,
1/2 stiklinės džiovintų abrikosų,
1 mandarinas,
aliejaus,
manų kruopų

Veiksmai:
Sumaišykite liesą varškę su kiaušinio baltymu, šaukštu miltų, soda, išvalytais ir supjaustytais obuoliais (pageidautina nesaldžiais). Sudėkite 5 min. pavirtus abrikosus ir mandarinų skilteles, sumaišykite. Sudėkite į aliejumi išteptą ir manų kruopomis pabarstytą formą. Kepkite orkaitėje 25-30 min.

Plačiau

Kepti ryžiai su sėmenimis

kepti ryziai

Jums prireiks:
1 puodelis ilgagrūdžių ryžių;
2 puodeliai vandens; ½ arb. šaukštelio druskos;
2 valg. šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
3 gerai išplakti kiaušiniai;
½ puodelio kubeliais supjaustyto kumpio arba kitos mėsos;
¾ puodelio šaldytų daržovių mišinio (morkų, žirnelių, kukurūzų);
2 supjaustyti svogūnai;
2 valg. šaukštai sojos padažo;
½ arb. šaukštelio linų sėmenų aliejaus;
¼ puodelio skrudintų linų sėmenų.

Veiksmai:
Nuplaukite ryžius. Puode užkaiskite vandenį, įberkite druskos ir palaukite, kol vanduo užvirs. Supilkite ryžius ir virkite apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami šakute. Nupilkite vandenį ir leiskite ryžiams pilnai atvėsti. Nedidelėje troškintuvėje pašildykite saulėgrąžų aliejų , supilkite kiaušinius ir leiskite jiems truputį pakepti. Sudėkite biriai išvirtus ryžius ir kruopščiai išmaišykite, kad visi ryžiai pasidengtų kiaušiniu. Suberkite mėsos kubelius, daržoves ir svogūnus. Mišinį nuolat maišydami patroškinkite apie 4 minutes. Įpilkite sojos padažą, linų sėmenų aliejų ir linų sėmenis. Pilnai uždenkite troškintuvės dangtį ir dar pakepkite apie 3 minutes

Plačiau

Šveicariškas kumpio plokštainis

pynute su kumpiu

Jums prireiks:

Tešla:
3 puodeliai miltų;
2 valg. šaukštai cukraus;
½ arb. šaukštelio druskos;
¼ puodelio linų sėmenų;
1 valg. šaukštas mielių;
1 puodelis vandens;
¼ puodelio garstyčių miltelių;

Įdaras:
2 valgomieji šaukštai margarino.
1½ puodelio kubeliais pjaustyto kumpio;
1 puodelis plėšyto šveicariško sūrio;
½ puodelio su krapais marinuotų agurkų;
1 kiaušinis.

Veiksmai:
Dideliame inde sumaišykite 2 puodelius miltų su druska ir linų sėmenimis. Šiltame, bet nekarštame vandenyje ištirpinkite mieles ir cukrų. Mieles supilkite į miltus. Ant silpnos ugnies pašildykite margariną kartu su garstyčiomis ir supilkite į miltus.Sudėkite likusius miltus ir išminkykite tešlą. Ją iškočiokite į 35 x 30 cm stačiakampį, kurio centre sudėkite kumpį, sūrį ir supjaustytus marinuotus agurkus.Tešlą kas 2.5 cm įpjaukite (nuo centro pakraščio link). Šias juosteles pinkite taip, kad plokštainis taptų pynutės formos. Šią pynutę apie 15 minučių palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų tešla. Kepkite iki 190C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, prieš tai patepę pynutės viršų išplaktu kiaušiniu.

Plačiau