Rubrika Sriubos

Skaidri daržovių sriuba su kiniškais baltaisiais grybais

Verdančiu vandeniu užpilti ir 5 min. pamirkinti kiniškus baltuosius grybus. Tada juos nuplauti ir susmulkinti iki norimo dudžio. Užverdam vandenį ir pasigaminam 1,5 litro daržovių sultinio, į verdantį sultinį suberiame smulkintus brokolius. Po kelių minučių sudedam smulkiai... Plačiau

Plačiau

Ankstyvo rudens minestrone

Į puodą su vandeniu suberkite šviežias ar džiovintas pupeles , įmeskite laurų lapą, trintą pomidorą ir bulvę – tai suteiks pupelėms kvapo ir suminkštins. Virkite, kol suminkštės, paskui paragaukite. Džiovintas pupeles gali tekti virti apie valandą, šviežias patikrinkite... Plačiau

Plačiau

Guliašinė sriuba

... Plačiau

Plačiau

Šalta sriuba su krevetėmis

Agurką smulkiai supjaustome. Sudedame į virtuvinį kombainą agurką, krevetes, jogurtą, supilame cirtinų sultis ir išmaišome, tik neturi pasidaryti tyrė. Sudedame žalumynus, pasūdome ir pagardiname pipirais. Supilame i lėkštes ir apie 1 h laikome šaldytuve. Prieš patiekiant... Plačiau

Plačiau

Kopūstų sriuba

Jums prireiks:KopūstasBulvėsMorkosLauro lapeliaiŽirniaiPrieskoniaiVeiksmai:Viską papjaustyti ir virti.... Plačiau

Plačiau

Tinginuko sriubytė

Jums prireiks:Vanduo                                           1.5 lBulvės                                             2... Plačiau

Plačiau

Vištienos sriuba

Jums prireiks:2 vištos ketvirčiaikeletas bulvių1 morka1 svogūnas4 – 6 šaukštai ryžių2 vištienos sultinio kubeliailauro lapeliai, pipirai, žiupsnelis sviežių petražoliųVeiksmai:Apverdame vištienos ketvirčius, nupilame sultinį. Dedame apvirtus ketvirčius i svaru... Plačiau

Plačiau

Šprotų sriuba

Jums prireiks:šprotai aliejuje, morkos, svogūnai, bulvės, truputis ryžiųVeiksmai:Užkaisti bulves su ryžiais,ant keptuves paketinti morkas su svogūnais,ir kai išvirs bulves su ryžiais tada supilti pakepintas morkas ir svogūnus ir supilti šprotus.... Plačiau

Plačiau

Senovinė Kūčių šešių žuvų žuvienė

Jums prireiks:200g vandens, 20g karpių, 20g lynų arba lydekų, 20g ešerių, 20g kuojų, 10g ungurio, 12g morkų, 12g svogūnų, 3g  česnakų, 3g krapų, 3g petražolių, 100g sterko filė, 2g druskos, 0,05g maltų juodųjų pipirų, 0,01g džiovintų peletrūnų, 2g šviežių krapų, 5g... Plačiau

Plačiau

Dilgėlių sriuba

Jums prireiks:Jaunų dilgėlių; bulvių; svogūno; sviesto; druskos, pipirų; sultinio.Veiksmai:Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Sudėti smulkiai pjaustytas bulves, užpilti sultiniu ir virti kol bulvės suminkštės. Dilgelės nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu ir... Plačiau

Plačiau