Rubrika Sriubos

Skaidri daržovių sriuba su kiniškais baltaisiais grybais

skaidri_sriuba

Verdančiu vandeniu užpilti ir 5 min. pamirkinti kiniškus baltuosius grybus. Tada juos nuplauti ir susmulkinti iki norimo dudžio. Užverdam vandenį ir pasigaminam 1,5 litro daržovių sultinio, į verdantį sultinį suberiame smulkintus brokolius. Po kelių minučių sudedam smulkiai smulkintą pamidorą ir grybus. Pagal skonį pagardiname sojos padažu ir kitais prieskoniais. Ir verdame apie 3-5 minutes. (galima dėti ir daugiau įvairių daržovių, pvz porų ar šiaudeliais sutarkuotų morkų)

Plačiau

Ankstyvo rudens minestrone

minestrone

Į puodą su vandeniu suberkite šviežias ar džiovintas pupeles , įmeskite laurų lapą, trintą pomidorą ir bulvę – tai suteiks pupelėms kvapo ir suminkštins. Virkite, kol suminkštės, paskui paragaukite. Džiovintas pupeles gali tekti virti apie valandą, šviežias patikrinkite jau po 25 minučių. Nukoškite (pasilikite maždaug pusę stiklinės nuoviro), išmeskite laurų lapą, pomidorą ir bulvę. Įberkite druskos , pipirų, kliustelkite aliejaus. Kol pupelės verda, pasigaminkite soffrito. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite pjaustytą pančetą ar kumpį, svogūnus, morkas, salierus, pankolį, česnako skilteles ir smulkiai supjaustytus bazilikų stiebelius. Lėtai troškinkite ant silpnos ugnies vos vos pravėrę dangtį maždaug 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės. Sudėkite pomidorus, cukinijas, įpilkite raudonojo vyno ir lėtai patroškinkite dar 15 minučių. Dabar sumeskite mangoldus arba špinatus, supilkite sultinį ir suberkite pupeles . Makaronus sudėkite į polietileninį maišelį ir užriškite. Švelniai patuksenkite kočėlu, kad makaronai sutrupėtų. Nukirpkite maišelio kampą ir suberkite makaronus į sriubą. Maišykite ir lėtai virkite, kol makaronai suminkštės. Jei sriuba jums atrodo per tiršta, įpilkite daugiau sultinio ar pupelių nuoviro. Paskui paragaukite, įberkite druskos ir pipirų. Patiekite apibarstę plėšytais bazilikų lapeliais ir pašlakstę ypač tyru alyvuogių aliejumi.

Plačiau

Guliašinė sriuba

guliasine sriuba

Skanaus!

Plačiau

Šalta sriuba su krevetėmis

sriuba su krevetem

Agurką smulkiai supjaustome. Sudedame į virtuvinį kombainą agurką, krevetes, jogurtą, supilame cirtinų sultis ir išmaišome, tik neturi pasidaryti tyrė. Sudedame žalumynus, pasūdome ir pagardiname pipirais. Supilame i lėkštes ir apie 1 h laikome šaldytuve. Prieš patiekiant kiekvieną sriubos lėkštę papuošiame mėtos šakele.

Plačiau

Kopūstų sriuba

kopustu sriuba

Jums prireiks:

Kopūstas
Bulvės
Morkos
Lauro lapeliai
Žirniai
Prieskoniai

Veiksmai:

Viską papjaustyti ir virti.

Plačiau

Tinginuko sriubytė

sriubyte

Jums prireiks:

Vanduo                                           1.5 l
Bulvės                                             2 vnt
Ryžiai                                              50 g
Rūkyta kaimiška dešra ar kumpis    3-4 gabaliukai
Vištienos sultinys                            3 kubeliai
Krapai

Veiksmai:

Į įkaitusį vandenį suberiame smulkiai supjaustytas bulves, 3-4 dešros (ar kumpio) gabaliukus, ryžius. Visa tai verdame apie 15 min. kol išverda bulvės ir ryžiai. Sudedame vištienos sultinį ir gerai išmaišome, verdame dar porą minučių. Pabaigoje suberiame smulkiai supjaustytus krapus (tinka ir kitokie žalumynai).Skanaus

Plačiau

Vištienos sriuba

vistienos sriuba

Jums prireiks:
2 vištos ketvirčiai
keletas bulvių
1 morka
1 svogūnas
4 – 6 šaukštai ryžių
2 vištienos sultinio kubeliai
lauro lapeliai, pipirai, žiupsnelis sviežių petražolių

Veiksmai:
Apverdame vištienos ketvirčius, nupilame sultinį. Dedame apvirtus ketvirčius i svaru vandenį ir vėl verdame. Mėsai išvirus, ja kiek atvėsiname ir susmulkiname, dedame atgal į verdantį sultinį kartu su gana smulkiai supjaustytomis bulvėmis, morka, ryžiais ir svogūnu (jei pageidaujate, svoguna galite pakepinti, taciau nekepintas jis suteikia sriubai malonu prieskoni, taciau visiskai nesijaucia svoguno kvapo). Suberiame vištienos sultinį, prieskonius (keletą pipiro zirnelių, lauro lapus), baigiant virti įdedame šviežiai smulkintų petražolių.

Pastaba: ši sriuba gali būti tiršta. Svarbu kruopsčiai susmulkinti vištieną, bulves supjaustyti maždaug 2 cm kubeliais ir įberti kiek daugiau ryžiu.

Plačiau

Šprotų sriuba

sprotu sriuba

Jums prireiks:
šprotai aliejuje, morkos, svogūnai, bulvės, truputis ryžių

Veiksmai:
Užkaisti bulves su ryžiais,ant keptuves paketinti morkas su svogūnais,ir kai išvirs bulves su ryžiais tada supilti pakepintas morkas ir svogūnus ir supilti šprotus.

Plačiau

Senovinė Kūčių šešių žuvų žuvienė

zuviene

Jums prireiks:
200g vandens, 20g karpių, 20g lynų arba lydekų, 20g ešerių, 20g kuojų, 10g ungurio, 12g morkų, 12g svogūnų, 3g  česnakų, 3g krapų, 3g petražolių, 100g sterko filė, 2g druskos, 0,05g maltų juodųjų pipirų, 0,01g džiovintų peletrūnų, 2g šviežių krapų, 5g Trejų devynerių trauktinės

Veiksmai:

Į 200g vandens įdėkite išdarytų 20g karpių, 20g lynų arba lydekų, 20g ešerių, 20g kuojų, 10g ungurio, arba kitokių penkių skirtingų žuvų, sudėtų į marlės maišelį. Į kitą marlinį maišelį įdėkite 12g morkų, 12g neluptų, bet gerai nuplautų svogūnų, 3g neluptų, bet gerai nuplautų česnakų, 3g krapų ir 3g petražolių kotų, sudėkite į žuvienę ir virkite 10-15 min. ant lėtos ugnies (jei smarkiai virs, tai bus drumstas sultinys), graibant susidariusias putas. Išvirus, maišelius išimkite, įdėkite 100g sterko filė arba kitos baltos be kaulų žuvies filė, ir dar pavirkite 5 min. Žuvies gabalus išimkite ir padėkite šiltai. Sultinį pagardinkite 2g druskos, 0,05g maltų juodųjų pipirų, ir, uždengus dangtį, pritraukinkite. Patiekiant, į sultinį įdėkite virtos žuvies gabalą, 0,5g ypatingai plonai supjaustytų džiovintų pomidorų šiaudelių, įberkite 0,01g džiovintų peletrūnų, 2g šviežių krapų šakelių ir dar įpilkite 5g Trejų devynerių trauktinės

Plačiau

Dilgėlių sriuba

dilgeliu sriuba

Jums prireiks:
Jaunų dilgėlių; bulvių; svogūno; sviesto; druskos, pipirų; sultinio.

Veiksmai:
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Sudėti smulkiai pjaustytas bulves, užpilti sultiniu ir virti kol bulvės suminkštės. Dilgelės nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu ir dėti į sriubą. Pavirti 5 minutes, įberti druskos, pipirų. Sutrinti.

Plačiau