Rubrika Mėsos patiekalai

Suktinukai įdaryti kiaušiniu ir grybais

idaryti maltinukai

Į faršą sudedame susmulkintus svogūnus, pipirus ir druską. Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Pievagrybius ir virtus kiaušinius susmulkiname, sumaišome (galima įdėįti truputį druskos ir maltų pipirų), tada iš faršo masės suformuojame kotletukus ir į vidų dedame paruoštą įdarą, ir apvyniojame šonine. Taip pasidarome 10 suktinukų. Dedame į išteptą aliejumi skardą. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Skanaus.

Plačiau

Kepta kiauliena su daržovėmis

Cinnamon Braised Pork with Daikon

Supjaustyti smulkiai šiaudeliais kopūstą, sutarkuoti didelę morką, susmulkinti svoguną ir viską sudėti į riebalais įkaitintą keptuvę. Pamaišant kepti, kol viskas gražiai apskrus, baigiant kepti, apibarstyti vegeta, pipirais, įdėti šaukstus grietinės ir šaukštus pomidorų padažo. Viską perkaitinti ir dėti į indą. Po to supjaustyti mėsą nedideliais kubeliais ir keptuvėje iškepti su prieskoniais. Tada viską sumaišyti su daržovėmis ir dar kelias minutes patroškinti.

Plačiau

Vištiena su medumi

vistiena su medumi

Jums prireiks:

Vištos šlaunelės  1 kg
Medus
Citrina                1 vnt

Veiksmai:

Šlauneles ištrinti medumi ir apšlakstyti citrinos sultimis. Kepti orkaitėje 150 C temperatūroje, kol gražiai apskrus.

Plačiau

Vištos krūtinėlė su seranno kumpiu

vistiena su kumpiu

Jums prireiks:

Pusė vištienos krūtinėlės
Kumpis „Seranno“ (džiovintas), bet tinka ir rūkytas kiaulienos kumpis
Druska
Pipirai
Šalavijas
Padažui:
Raudonas vynas
Sviestas
Garnyrui:
Bulvės
Svogūnai
Kiaušinai
Citrinos sultys
Papuošimui:
Vyšniniai pomidorai
Vakarutės

Veiksmai:

Krūtinėlės paruošimas: Vištos krūtinėlę pabarstyti pipirais, druska ir paminkyti 2-3 min, kad įsigertų prieskoniai ir druskytė. Per vidurį iš šono įpjauti krūtinėlę ir į įpjovą įdėti tris lapelius šalavijo. Ant krūtinėlės viršaus uždėti kumpį ir su ilgu mediniu smeigtuku jį prismeigti prie krūtinėlės. Kepti orkaitėje, ant grotelių arba keptuvėje.
Padažo paruošimas: Į keptuvę įpilti raudonojo vyno ir įdėti apie 50 g sviesto ir druskytės paskaninimui. Kaitinti kol sviestas ištirps.
Garnyro paruošimas: Pakepinti svogūnus, sudėti bulves, pjaustytas griežinėliais (kaimiškai), kepti kol suminkštės, tada supilti plaktus kiaušinius paskanintus prieskoniai s ir druska .

Plačiau

Vištienos troškinys

vistienos troskinys

Jums prireiks:

Vištienos filė
Pomidorai                2 vnt
Raudona paprika    1 vnt
Svogūnas               1 vnt
Aliejus                     5 šaukštai
Grietinė                   2 šaukštai
Pomidorų padažas  3 šaukštai
Prieskoniai

Veiksmai:

Puodo dugną padengti aliejumi, sudėti pjaustytą kubeliais vištienos filė ir užpilti vandeniu. Virti 15 min, po to sudėti prieskonius, supjaustytus svogūnus ir papriką. Pavirti dar 15 min ir sudėti supjaustytus pomidorus, pavirti dar 5 min, gale įdėti grietinę ir pomidorų padažą. Labai skanu.

Plačiau

Meksikietiškas troškinys

meksikietiskas troskinys

Jums prireiks:

Faršas                                                     500 g
Konservuotos pupelės tomato padaže   2 skardinės
Geltonoji paprika
Aitrioji paprika
Svogūnai
Morkos
Prieskoniai

Veiksmai:

Aliejuje pakepinti morkas ir svogūnus. Atskirai, ant sviesto, pakepinti faršą, sudėti prieskonius. Apkepus faršui perdėti į keptuvę su morkomis ir svogūnais, įpjaustyti paprikas, sudėti pupeles ir ant silpnos ugnies troškinti apie 10-20 min.

Plačiau

Maltos mėsos suktinukai su sūriu

maltos mesos suktinukai

Jums prireiks:

Poras                                    125 g (baltos dalies)
Sviestas                                2 šaukštai
Kapariai                                1 šaukštas
Malta jautiena                       600 g
Trynys                                  2 vnt
Druska
Pipirai
Šoninės griežinėliai                8 vnt
Pomidorai                              6 vnt (maži)
Tarkuotas fermentinis sūris  4 šaukštai

Veiksmai:

Porą perpjauti išilgai, nuplauti, supjaustyti kubeliais ir pakepti su sviestu kol suminkštės. Kaparius smulkiai sukapoti. Porą ir kaparius sumaišyti su mėsa, sudėti trynius, prieskonius, suformuoti į 8 kotletukus apvynioti juos šoninės grėžinėliais ir apkepinti (apie 8min) iš visų pusių, kol apskrus. Pomidorus supjaustyti į 8 skilteles išdėlioti tarp suktinukų, apibarstyti sūriu, uždengti ir kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies (apie 3min).

Plačiau

Daržovių ragu su vištiena

darzoviu ragu su vistiena

Jums prireiks:

Vištienos filė                   400 g
Aliejus
Druska
Pipirai
Konservuotos morkos       300
Kumpis    80 gr
Vištienos sultinio             150 ml
500 g Pekino kopūstas     500 g
Raudonoji paprika            1 vnt
Cukinija
Saldžiosios paprikos milteliai

Veiksmai:

Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis, pasūdome, apibarstome pipirais ir paprikų milteliais. Apkepame ant aliejaus.

Konservuotas morkas, cukiniją, papriką ir kumpį supjaustome, sudedame į troškintuvą ir truputį patroškiname. Supilame vištienos sultinį ir verdame dar 10 minučių.

Pekino kopūstą supjaustome juostelėmis, o obuolį – skiltelėmis. Viską suberiame į troškintuvą su mėsa. Troškiname apie 5 minutes. Daržovių ragu patiekiame su virtais ryžiais.

15min.lt

 

Plačiau

Vištienos suktinukai

vistienos suktinukai

Jums prireiks:

Vištienos filė                               3 gabaliukai
Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė  300 gr
Sviestas su žalumynais
Grietinėlė
Majonezas
Džiuvėsėliai
Prieskoniai vištienai arba česnakinė druska (nedaug)
Aliejus kepimui

Veiksmai:

Vištienos filė perpjauname išilgai per pusę, pamušame kūjeliu, ištepame majonezu, suprieskoniuojame, valandai paliekame pastovėti. Šoninę supjaustome smulkiais kubeliais, sviestą padaliname į 6 dalis (jei filė turime daugiau, atinkamai pagal suktinukų skaičių). Sviestą laikome kambario temperatūroje. Į paruoštą filė dedame sumaigytą sviesto gabalėlį, šoninės. Idealiausia tai padaryti: sviestą aplipinti šonine ir lengvai pamaigius tarp rankų suformuoti pailgą formą. Formuojame suktinukus, t.y. susukame vištienos filė, užlyginame visus laisvus plyšelius, užtvirtiname dantų krapštuku bei gautą suktinuką apvoliojame džiuvėsėliuose. Paruoštus suktinukus reikėtų palaikyti šaldytuve apie 2 h, bet nebus baisu, jei pradėsime kepti tuoj pat. Įkaitintame aliejuje apkepame suktinukus iš visų pusių, sudedame į puodą troškinimui. Suktinukus apipilame vandeniu, tačiau, kad vanduo neapsemtų visų, maždaug iki pusės, pagal skonį galime įdėti poro griežinėlių, įdėti vištienos sultinio kubelį ir pan. Suktinukai troškinami apie 40 min. Prieš pabaigą supilame grietinėlę.

Plačiau

Bulgariškas maltos mėsos sluoksniuotis

musaka

Jums prireiks:

500 g jautienos faršo
1 vidutinio dydžio svogūno
1 skiltelės česnako
6-7 bulvių
400 g luptų pomidorų savo sultyse
1 didelės morkos
Druskos
Maltų juodųjų pipirų
Saujos kapotų petražolių

Padažas:
1 valg. šaukšto sviesto
2 valg. šaukštų miltų
200 ml pieno
2 kiaušinių
3-4 šaukštų tarkuoto kieto fermentinio sūrio
Druskos
Maltų juodųjų pipirų

Veiksmai:

Klasikinis bulgarų ir graikų virtuvės patiekalas – musakas. Skirtumas tarp bulgariškos ir graikiškos musakos nėra didelis, graikai paprastai į sluoksniuotį deda baklažanus, o bulgarai bulves.
Pirmiausia paruoškite musakos mišinį. Didelėje gilioje keptuvėje apkepkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai svogūnai bus įgavę gražią auksinę spalvą, dėkite jautienos faršą. Kepkite, kol nebeliks mėsos raudonio.
Tuomet dėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, stambia tarka sutarkuotą morką, šiek tiek pasmulkintus pomidorus, sukapotas petražoles, druską ir pipirus. Jeigu mėgstate aštresnius skonius – galite įberti nedidelį žiupsnelį čili arba kajeno pipirų. Viską gerai gerai išmaišykite, įpilkite apie 100 ml vandens. Periodiškai pamaišydami ir, jei reikia, papildydami skysčio, kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies tol, kol bulvės bus minkštos.
Tuo pačiu paruoškite padažą. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus ir gerai išmaišykite. Įpilkite pieno. Kai masė sutirštės – nukelkite keptuvę nuo viryklės. Tada įmaišykite išplaktus kiaušinius, tarkuotą sūrį ir po žiupsnelį druskos ir pipirų.
Dabar musakos mišinį perdėkite į orkaitei pritaikytą kepimo indą ir apliekite paruoštu padažu. Pašaukite indą į 180 laipsnių karštumo orkaitę maždaug 20 minučių. Pabaigę šį procesą leiskite truputį sluoksniuočiui „pailsėti“ šiltoje orkaitėje, apie 10-15 minučių. O tuomet jau valgykite.

http://www.15min.lt/

Plačiau