Rubrika Sausainiai

Sluoksniuotos tešlos sausainiai su cinamonu

su cinamonu

Jums prireiks:

Šaldyta tešla
Cukrus
Cinamonas
Vanilė
Kiaušinio plakinys

Veiksmai:

Atšaldykite tešlą , supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis, ištepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi, cinamonu ir vanile. Susukite juostelę ir kepkite orkaitėje 180 C temperatūroje.

Plačiau

Paprasti sausainiai

sausainiai

Jums prireiks:

  • 400g miltų
  • 3 šaukštai cukraus
  • 1 arbat. šaukštelis druskos
  • 1 arbat. šaukštelis sodos
  • 2 kiaušiniai

Veiksmai:

Viską sudėkite į dubenį ir gerai sumaišykite. Po to įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių šilumos. Kol orkaitė šils, ant skardos suformuokite sausainukų formą. Kai orkaitė įkais, įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite sausainukus tol, kol iškeps.

Plačiau

Sausainiukai

rocks

Jums prireiks:

Minkštas sviestas    220 g
Cukraus pudra        150 g
Rudasis cukrus        150 g
Kiaušiniai                  2 vnt
Miltai                        500 g
Šokolado trupiniai    350 g

Veiksmai:

Dubenėlyje išmaišyk sviestą, cukraus pudrą, rudąjį cukrų (galima paprastą) ir kiaušinius. Kai mišinys taps tąsus, suberk miltus, tada šokolado trupinius. Ant sviestu išteptos skardos dideliu atstumu viena nuo kitos išdėliok mažytes tešlos krūveles. Kepk 10-15 min 170 C temperatūroje. Skanaus! :)

Plačiau

Sausainiai sraigutės

sraigutes

Jums prireiks:

Sviestas    100 g
Miltai         5 šaukštai
Grietinė     1 šaukštas
Kiaušiniai   1 vnt
Cukrus       2 šaukštai
Kakava      1 šaukštas

Veiksmai:

Iš sviesto, miltų, grietinės, kiaušinio ir cukraus užmaišyti tešlą. Padalinti ją į dvi dalis. Į vieną dalį dadėti kakavos. Abu tešlos gabalus 1 h įdėti į šaldytuvą. Po to iškočioti plonai abi tešlos dalis ir dėti vieną ant kitos. Atsargiai susukti iš jų volelį ir dar kartą trumpam įdėti į šaldytuvą. Atšalusį volelį  supjaustyti skrituliukais ir juos sudėlioti į skardą pabarstytą miltais. Kepti orkaitėje 140 C temperatūroje, kol gražiai pagels. Iškepus galima apibarstyti cukraus pudra.

Plačiau

Kūčiukai

kuciukai

Jums prireiks:

Miltai           500 g
Mielės         50 g (nedžiovintos)
Kiaušiniai    1 vnt
Pienas        1.5 stiklinės
Aliejus         0.5 stiklinės
Aguonos
Cukrus

Veiksmai:

Mieles ištriname su kiaušiniu ir paliekame 30 min pastovėti. Vėliau dedame pusę normos miltų, cukrų ir pašildytą pieną (22-25 C). Viską gerai išmaišome. Dadedame likusią dalį miltų, aguonas ir aliejų. Gerai išminkome tešlą ir paliekame apie 30 min iškilti. Formuojame ir kepame (apie 180 C temperatūroje).

Plačiau

Lengvi sausainiai

lengvi sausainiai

Jums prireiks:

Miltai                       260 g
Sviestas                  250 g
Cukrus                    100 g
Kiaušinio baltymas   2 vnt
Cukraus pudra
Druska

Veiksmai:

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Dvi skardas iškloti kepimo popieriumi. Minkštą sviestą mikseriu išplakti iki purumo. Ant viršaus suberti cukrų, druską ir supilti kiaušinio baltymą. Plakti kol masė gerai išsimaišys. Suberti miltus ir mažiausiu greičiu plakti, kol nebesimatys balti miltai. Suformuoti sausainius (formelėmis ar supjaustyti). Kepti sausainius 10-15 min. Ataušinti ant grotelių ir užbarstyti cukraus pudrą.

Plačiau

Kalėdiniai riešutų sausainiai

riesutu sausainiai

Jums prireiks:
2 kiaušinių, 360g kvietinių miltų, 200g cukraus, 2,5g vanilės esencijos, 60g paskrudintų ir sukapotų graikinių riešutų,

Veiksmai:

Į dubenį išsijokite 360g kvietinių miltų, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite 200g cukraus, sudėkite vieno apelsino cedrą (tarkuotą geltoną odelę), 2,5g (pusę arbatinio šaukštelio) vanilės esencijos ir tiek pat kepimo miltelių. Sumaišykite ir įberkite 160g paskrudintų ir sukapotų graikinių riešutų. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną dalį sukočiokite į pailgą 20 cm. ilgio „dešras“. Padėkite „dešras“ ant aliejumi išteptos kepimo skardos ir vidutinio karštumo temperatūroje kepkite apie 30 minučių arba tol, kol gražiai parus. Palaukite, kol iškeptos „dešros“ atšals, ir supjaustykite labai plonomis ripkelėmis. Ripkeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą atpjauta puse į viršų. Kepkite vidutinio karštumo

 

Vincentas Sakas

Plačiau

Draugės avižiniai sausainiai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jums prireiks:
6 šaukštai avižinių dribsnių;
6 šaukštai razinų;
6 šaukštai saulėgražų (išgliaudytų);
6 šaukštai medaus;
6 šaukštai aliejaus;

Veiksmai:
Įkaitintame aliejuje pakepinti avižinius dribsnius ir saulėgrąžas, kol gražiai apskrus. Maišant supilti razinas, sudėti medų. Pakaitinti kol medus tolygiai pasiskirstys ir beveik užvirs. Sudėti į formą maždaug 1-2 cm storio, prispausti ir palaikyti kelias valandas šaldytuve kol sukietes.

Plačiau

Vaisiniai sausainiai

vaisiniai sausainiai

Jums prireiks:
puodelio riebalų; 1 puodelis rudojo cukraus; 2 kiaušiniai; 1 arb. šaukštelis vanilės; 1¼ puodelio miltų; 1 puodelis maltų linų sėmenų; 1 arb. šaukštelis sodos; ½ arb. šaukštelio druskos; 1 arb. šaukštelis cinamono; ¼ arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių; ½ arb. šaukštelio muskato riešuto; ½ puodelio avižinių miltų; 1 puodelis razinų; ½ puodelio pjaustytų cukruotų vaisių; ½ puodelio pjaustytų pekano riešutų (tinka ir kiti riešutai).

Veiksmai:
Dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, riebalus ir vanilę. Kitame inde sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, sodą, druską, cinamoną, gvazdikėlius ir muskato riešutus. Šį mišinį palaipsniui suberkite į išplaktus kiaušinius. Įmaišykite avižinius miltus, razinas, cukruotus vaisius ir pekano riešutus.Suformuokite 2.5 cm kamuoliukus. Juos sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą, palikdami tarp kamuoliukų 5 cm tarpus.kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių, kol sausainiai gražiai pagels. Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atšaldykite

Plačiau

Linų sausainukai

linu sausainiai

Jums prireiks:
1? puodelio sviesto;
1¼ puodelio cukraus;
1½ puodelio rudojo cukraus;
2/3 puodelio skrudintų linų sėmenų;
3 dideli kiaušiniai;
1½ arb. šaukštelio vanilės;
3½ puodelio miltų;
1 valg. šaukštas sodos;
3 puodeliai avižinių miltų.

Veiksmai:
Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, suberkite skrudintus linų sėmenis. Kitame inde išplakite kiaušinius, suberkite vanilę ir supilkite į išsuktą sviestą . Miltus, avižinius miltus, sodą sumaišykite ir supilkite į masę. Viską gerai suminkykite, suformuokite 4 cm skersmens tešlos virveles. Jas sudėkite į šaldymo kamerą.Atšaldytas virveles supjaustykite į 5 cm storio sausainius. Juos sudėkite į riebalais pateptą skardą, palikdami tarp jų 5 cm tarpus. Kepkite apie 13–15 minučių iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atvėsinkite

Plačiau