Rubrika Makaronų patiekalai

Makaronai su faršu

makaronai su farsu

Jums prireiks:

Makaronai (būtinai itališki) 500 g
Pomidorai 3-4 vnt
Faršas 300-400 g
Kalafioras
Aitrioji paprika
Druska

Veiksmai:

Gaminame padažą: faršą kepiname keptuvėje, kol silpnai apkeps. Į keptuvę su faršu sudedame pjaustytus pomidorus, kalafiorą, papriką, druską ir įpilame 2-3 stiklines vandens. Viską troškiname ant silpnos ugnies, kol visiškai išsileis pomidorai (30-40 min).
Atskirai puode išsiverdame makaronus. Makaronams išvirus, juos nukošiame ir supilame į keptuvę . Dar kelias minutes padažą kartu su makaronais troškiname keptuvėje.

 

 

 

Plačiau

Makaronai su faršu

sukti makaronai su farsu

Jums prireiks:

Kiaulienos faršas
Sukti makaronai
Svogūnai
Marinuoti agurkėliai
Konservuoti pomidorai skardinėje
Aliejus
Prieskoniai (bulvių prieskoniai, pipirai)

Veiksmai:

Faršą pakepinti aliejuje su nesmulkiai supjaustytu svogūnu,berti prieskonius pagal skonį.Faršas neturi sukepti i gabalą, jį reikia nuolat maišyti.Kai faršas šiek tiek apkepa, o svogūnas suminkštėja, dėti kubeliais supjaustytus agurkus ir pasmulkintus konservuotus pomidoru s.Išvirtus makaronus sumaišyti su pomidoru sultimis iš skardinės ir dėti į keptuvę kur jau kepa faršas ir daržovės.Viską išmaišyti ir dar šiek tiek patroškinti.

Plačiau

Sojos lakštiniai su ananasais

sojos makaronai

Jums prireiks:
Reikės : Sojos lakštinių, 2 sultinio kubelių, ananasų, žirnelių, raudonos paprikos, česnako, svogūno, krakmolo.

Veiksmai:
Į puodą įdedam sultinio kubelius, lakštinius. Aš dar įdėjau krapų kotų dėl kvapo ir keletą j. pipirų. paverdam 10 min, ataušinam. Nusunkiam, išrenkam pipirus ir krapus.Daržoves susmulkinam, ananasų sirupą sumaišom su šaukštu krakmolo.Į keptuvę sudedam lakštinius ir svogūną. Troškinam, kol svogūnai gražiai pagelsta.Suberiam papriką, patroškinam 5 min.Sudedam ananasus, žirnelius, česnaką, supilam sultis su krakmolu, įberiam duskos, prieskoniukų ir patroškinam 5 min.

Plačiau

Špinatų lazanija

lazanija su spinatais

Jums prireiks:

6 lazanijos lakštai

Mėsos sluoksnis:
250 g maltos jautienos;
250 g maltos kiaulienos;
1 puodelis supjaustytų svogūnų;
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
400 ml indelis marinuotų pomidorų ;
200 ml indelis pomidorų padažo;
150 ml indelis kečupo;
2 arb. šaukšteliai džiovinto baziliko;
2 arb. šaukšteliai džiovinto raudonėlio;
½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Sūrio sluoksnis:
1 išplaktas kiaušinis;
500 g kaimiško sūrio;
¼ puodelio tarkuoto parmezano sūrio (kieto itališko sūrio);
3 valg. šaukštai šviežių petražolių;
300 g šaldytų pjaustytų špinatų;
½ puodelio maltų linų sėmenų;
½ puodelio tarkuoto mozarelos sūrio

Veiksmai:
Puode patroškinkite mėsą, svogūnus ir česnakus. Nugriebkite riebalus. Supilkite pomidorus, pomidorų padažą, kečupą, baziliką, raudonėlį ir pipirus. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir dar 15 minučių maišydami patroškinkite. 10–12 minučių pavirinkite makaronų lakštus, kol suminkštės, bet bus tvirti. Nupilkite vandenį ir perplaukite makaronus šaltu vandeniu. Dubenyje sumaišykite kiaušinį, kaimišką ir parmezano sūrį, petražoles, špinatus ir maltus linų sėmenis.Kepimo formą padenkite dviem išvirtais makaronų lakštais, uždėkite pusę sūrio masės, ant viršaus—pusę mėsos masės. Ant šių sluoksnių užberkite pusę mozarelos sūrio masės ir uždėkite du makaronų lakštus.Pakartokite visus sluoksnius ir juos vėl uždenkite makaronais. Viršų galite papuošti papildomai patarkuotu parmezano sūriu ir pjaustytais pomidorais.Kepkite apie 30–35 minutes iki 1900C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Plačiau