Sūrio ir kumpio vyniotiniai (suktiniai)
Jums prireiks:
Tešlai:
50 g sviesto
50 g mielių
50 ml drungno vandens
200 g liesos grietinės (10–18%)
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 valgomasis šaukštas cukraus
2 kiaušiniai
800–900 ml (480–540 g) kvietinių miltų
Įdarui:
9 didelės arba 18 mažų riekučių rūkyto kumpio
18 riekučių išlaikyto/subrandinto sūrio (pvz., šveicariško emmentaler sūrio)
18 raudonųjų ankštinių pipirų
Apvolioti vyniotiniams:
1 kiaušinis
Veiksmai:
1. Ištirpinkite puode sviestą.
2. Į dubenį įpilkite šilto vandens ir jame išmaišykite mieles.
3. Sudėkite grietinę, ištirpintą sviestą, druską, šviesų sirupą, įmuškite kiaušinį, suberkite didžiąją dalį miltų, suminkykite tešlą.
4. Uždenkite tešlą rankšluoščiu ir palaikykite maždaug 30 min., kad pakiltų.
5. Pabarstykite stalą miltais ir ant jo išverskite tešlą. Minkykite tol, kol ji pasidarys glotni ir paslanki.
6. Iškočiokite ½ cm storio tešlos lakštą. Supjaustykite jį į 9 mažus kvadratėlius. Perpjaukite kiekvieną kvadratėlį įstrižai, kad gautumėte 18 trikampių gabalėlių.
7. Į kiekvieną trikampį tešlos lakštelį įdėkite po gabalėlį kumpio, sūrio bei raudonojo ankštinio pipiro ir susukite.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 250ŗ.
9. Sudėkite suktinukus į skardą, išklotą folija. Palaikykite juos 20 min., kad pakiltų.
10. Aptepkite juos plaktu kiaušiniu ir kepkite 10–15 min. viduryje orkaitės, kol pagels.
Šaltinis : http://www.dansukker.com