Raugintų kopūstų sriuba


Jums prireiks:
2 – 3 stiklinės raugintų kopūstų,
20 – 30 g džiovintų grybų,
1 – 2 morkos,
1 petražolės šaknis,
1 svogūnas,
1 – 2 šaukštai riebalų,
1 šaukštas miltų,
2 l mėsos sultinio,
0,5 stiklinės grietinės,
1 lauro lapas,
druskos, pipirų.

Veiksmai:
Išmirkytus grybus išvirti. Nuovirą supilti į mėsos sultinį. Raugintus kopūstus troškinti, užpylus stikline vandens ir įdėjus šaukštą riebalų. Baigiant troškinti, į kopūstus sudėti riebaluose su miltais pakepintus svogūnus, grybus, tarkuotas morkas, petražolę. Sudėti  prieskoniu, pasūdyti, dar patroškinti. Po to viską užpilti sultiniu ir užvirti. Užbalinti grietine. Skanaus!

Similar Posts