Šaltas užkandis su žuvimi
Jums prireiks:
200g. karštai rūkyto oto, 2 kietai virti kiaušiniai, 4 salotų lapai, 3 šaukštai citrinų sulčių, 2 šaukštai vandens, druskos ir pipirų. 2 šaukšteliai aliejaus, 125g. konservuotų pievagrybių, 2 maži pomidorai, 200g. konservuotų šparagų, svogūnų laiškų
Veiksmai:
Nulupti žuvies odą, išimti kaulus, ašakas ir supjaustyti gabaliukais. Kietai virtus kiaušinius nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Pomidorus nuplauti ir supjaustyti skiltelėmis. Paruošti užpilą : į dubenėlį su citrinų sultimis nuolat maišant supilti vandenį ir aliejų, pagardinti druska ir pipirais . Pievagrybius išgriebti iš marinato, nuvarvinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Šviežius pievagrybius galima šiek tiek apkepti. Ant kiekvienos lėkštės pakloti po salotos lapą, sudėti žuvies gabalėlius, pievagrybius , druska bei pipirais pabarstyti pomidorais ir nusunktus šparagus. Užkandį pagardinti užpilu, o virtų kiaušinių griežinėlius sudėti ant viršaus ir pabarstyti kapotais svogūnų laiškais.