Tinginys šiek tiek kitaip
Jums prireiks:
250g. sviesto
0,5 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
miltai (nežinau tikslaus kiekio, reikia, kad iš visų šių išvardintų produktų gautųsi minkoma tešla)
2 skardinės karamelizuoto kondensuoto pieno
riešutų (graikiškų ir žemės)
džiovintų slyvų
Veiksmai:
Sausainių kepimas:
sutarkuojame sviestą burokine trintuve arba išsukame, sudedame kiaušinius, supilame pieną, įdedame miltų bei išminkome tešlą kol nelips prie rankų. Paruoštą tešlą įdedame į celofaninį maišelį bei įdedame į šaldymo kamerą porai valandų. Sušaldytą tešlą sutarkuojame burokine trintuve.
Gautus trupinius kepame iki 200 laipsnių Celsijaus temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol pagels. (Iš šios tešlos turi gautis dvi skardos trupintų sausainukų)
Riešutus paskrudiname bei susmulkiname, taip pat susmulkiname džiovintas slyvas .
Sumaišome sausainukus (maišant jie susilaužys), riešutus, slyvas su karamelizuotu kondensuotu pienu.
Gautą masę sudedame į porą celofaninių maišelių kuriuos paslegiame bei paliekame šaldytuve per naktį.
Pjaustome ir nepamirštame suvalgyti 🙂