Lyno ragu
Jums prireiks:
750g lynas,
60g sviesto,
4 šaukštai konjako,
šaukštas miltų,
svogūnas,
skiltelė česnako,
0,5 stiklinės sauso raudono vyno,
lauro lapų,
krapų, petražolių,
mairūno.
Veiksmai:
Svogūną supjaustykite griežinėliais. Griežinėlius apkepinkite svieste ir įberkite miltų. Įpilkite truputį vandens ir padarykite tyrę. Supilkite vyną ir padažą užvirinkite. Sudėkite prieskonius ir česnaką. Pasūdykite. Sudėkite nuluptus žuvies gabaliukus. Kepkite apie 5 min. Konjaką supilkite į samtį ir uždenkite.Po to konjaką supilkite į troškinį. Troškinkite dar apie 20 min. Į pusdubenį dėkite baltos duonos riekutes, o ant jų uždėkite po žuvies gabaliuką ir apipilkite padažu.