Vafliai su slyvomis raudonajame vyne
Jums prireiks:
1.125g smulkaus malimo rupių miltų
2.1/2 l pieno
žiupsnelis druskos
3.1šaukštas sirupo [sirupą gali pakeisti medus]
4.2 tryniai
5.50g ištirpinto sviesto
6.100g varškės
7.50g sezamų [sezamų sėklas gali pakeisti malti riešutai ar migdolai]
8.200g džiovintų slyvų
9.1 gabalėlis cinamono
10.1/4 l raudonojo vyno
šiek tiek cukraus
šiek tiek citrinų sulčių
kiaulės odos gabalėlis
Veiksmai:
MIltus supiltį į dubenį, palaipsniui pilti pieną, sirupą, berti druską, dėti trynius, sviestą, varškės sūrelį arba varškę ir minkyti tešlą. Suberkite sezamų sėklas ir palikti, kad išbrinktų. SLyvas ir cinamoną užpilti raudonuoju vynu. SLyvas užvirinti ant silpnos ugnies, palikti 10 minučių, kad išbrinktų, pasaldinti, supilti citrinų sultis, o cinamoną išimti. Pašildyti vaflinę ir įtrinti ją kiaulės oda, špilti šiek tiek tešlos ir iškepti vaflius
Receptą atsiuntė Marius iš Kauno