Sterkas su „Daumantų“ majonezo padažu
Jums prireiks:
4 porcijoms paruošti reikės:
1.800 g sterko file
2.300 g „Daumantų“ pusriebio majonezo
3.150 g grietinėlės
4.80 g „Daumantų“ rapsų aliejaus
5.50 g susmulkintų petražolių
6.1 vnt. citrinos
druskos, maltų pipirų, miltų
Veiksmai:
Sterkas supjaustomas gabalėliais. Žuvies gabalėlius pabarsčius druska, pipirais, apvolioti miltuose ir kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Sterkas apkepamas apie 5 min.
Majonezo padažo gaminimui reikės pakaitinti puodelyje grietinėlę, sudėti „Daumantų“ pusriebį majonezą, susmulkintas petražoles ir užkaitinti iki virimo. Išspaudus ant žuvies pusę citrinos, užpilamas majonezo padažas ir išmaišomas.
Prie patiekalo pateikiamas garnyras-virtos bulvės su šviežiais pomidorais, agurkais