Riestainiukai
Jums prireiks:
1.2 kiaušiniai,
2.2 šaukštai grietinės,
3.200 g varškės,
4.0,5 šaukštelio sodos,
5.1,5 stiklinės miltų,
6.1 pakelis vanilinio cukraus,
7.0,5 stiklinės aguonų,
8.300 g riebalų.
Veiksmai:
Sodą išmaišyti grietinėje ir supilti į varškę. Viską gerai išsukti, sudėti vanilinį cukrų, išplaktus kiaušinius ir, sudėjus sausas, švarias aguonas bei miltus, minkyti tešlą, truputį minkštesnę negu makaronams. Tešlą iškočioti ir stikline išspausti skrituliukus. Iš jų mažesne stiklinaite išspausti mažesnius skrituliukus. Riebalus užvirinti ir dėti į juos riestainiukus. Kai parusvės viena pusė apversti kitą. Išėmus iš taukų pabarstyti miltiniu cukrumi. Prie riestainiukų paduodamas pienas, arbata, kava, sula, pasukos sultys. Skanaus!