Austrių apkepėlė


Jums prireiks:
 6–8 austrių
laurų lapelio
keleto kvapiųjų pipirų
citrininių prieskonių
druskos
100 ml grietinėlės
50 g fermentinio sūrio
5 plonų šoninės juostelių

Veiksmai:

Austres atverti, išimti minkštimą ir sudėti į puodą su vandeniu. Įdėti laurų lapelį, pipirų ir užvirinti. Nukėlus nuo ugnies palikti 5–7 min.

Apvirtas austres perdėti į keraminį kepimo indą, pabarstyti citrininiais prieskoniais, pagardinti druska ir supilti grietinėlę.

Apkepėlės viršų tolygiai pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Šoninės juosteles apkepinti iš abiejų pusių keptuvėje, pagardinti prieskoniais. Išdėlioti ant karštos apkepėlės. Patiekti su balta duona.

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...