Jūros ešeriai su petražolėmis
Jums prireiks:
2 jūros ešerių (maždaug po 350 g)
druskos
maltų juodųjų pipirų
citrinos
saujos petražolių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
grūstų citrinpipirių
Veiksmai:
Žuvis išvalyti, nuplauti ir nusausinti. Iš vidaus ir išorės pasūdyti, gerai įtrinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Citriną nuplikyti karštu vandeniu, nutarkuoti pusę žievelės. Ją kartu su pjaustytomis petražolėmis išmaišyti ir sudėti į žuvų vidų.
Ešerius perdėti į kepimo indą ir apšlakstyti aliejumi. Pusę likusios citrinos su žievele supjaustyti pusinėmis riekelėmis.
Citrinos riekeles išdėlioti ant žuvų. Pabarstyti citrinpipiriais. Kepti 200°C orkaitėje 30 min. Patiekti su daržovėmis.