Močiutės tortas


Jums prireiks:
1.1 l varškės,
2.7 kiaušiniai,
3.7 šaukštai cukraus,
4.1 pakelis vanilinio cukraus,
5.1 l maltų duonos džiūvesėlių,
6.1 šaukštelis cinamono,
7.0,5 stiklinės manų kruopų,
8.3 obuoliai,
9.1 Šaukštelis kepimo miltelių,
l stiklinė razinų,
10.0,5 stiklinės lazdyno riešutų,
11.1 šaukštas sviesto

Veiksmai:
Trynius išsukti su cukrumi ir supilti į varškę, ištrintą su kepimo milteliais. Sumaišius sudėti manus, 0,5 šaukštelio cinamono, razinas, vanilinį cukrų ir iki standžių putų išplaktus 3 kiaušinių baltymus. Masę išmaišyti. Į duonos džiūvėsėlius įdėti stambiai sutarkuotų obuolių, išplaktus likusius 4 baltymus, likusį cinamoną ir viską sumaišyti. Į paruoštą tortinę formą dėti varškę, ant jos pusę kiekio paruoštos duonos džiūvėsėlių, vėl varškę ir vėl duoną. Duonos tešlą visą galima sudėti į vidurį, o viršuje ir apačioje varškę. Kepti vidutinio karštumo krosnyje apie 50 minučių Ataušintą išimti, puošti riešutais ar aptepti uogiene. Skanaus!

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...