Ungurys su grybų padažu


Jums prireiks:
ungurio (apie 1,5 kg)
6 šaukštų sviesto
2 pjaustytų morkų
3 porų pjaustytos baltosios dalies
12 marinuotų svogūnėlių
3 nuluptų česnako skiltelių
100 g pjaustytų sūdytų lašinukų
salierų šakelės
2-3 petražolių stiebų
lauro lapelių
smulkintos aitriosios paprikos
700 g raudonojo vyno
100 g pjaustytų pievagrybių
druskos
pipirų
3 šaukštų konjako
šaukšto miltų
2-3 prancūziško batono riekelių

Veiksmai:

Dviejuose šaukštuose sviesto pakepinti morkas, porus, svogūnėlius, česnaką bei lašinukus. Sudėti prieskonius, supilti vyną ir užvirinti.

Žuvį supjaustyti ir apkepti dviejuose šaukštuose sviesto . Išimti. Suberti grybus ir pakepinti. Pabarstyti druska, pipirais, įpilti konjako ir uždengti.

Žuvį ir grybus sudėti į paruoštą padažą ir pakaitinti. Miltus išmaišyti su šaukštu sviesto , sudėti į padažą ir virti ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

Batono riekeles supjaustyti kubeliais ir paskrudinti likusiame svieste. Ungurį patiekti apipylus padažu ir apibarsčius batono kubeliais.

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...