Šokoladinis tortas su graikiškais riešutais
Jums prireiks:
1.200g sviesto
2.300g šokolado
žiupsnelis druskos
3.200g cukraus
4.4 kiaušiniai
5.250g miltų
6.1/2 pakelio kepimo miltelių
7.2 šaukštai džiūvėsėlių
8.2 šaukštai stiprios kavos 9.40g riebalų
1016 graikiškų riešutų puselių
Veiksmai:
Ištirpinti sviestą,200g šokolado smulkiai supjaustyti ir suberti į sviestą(šokoladas turi ištirpti).Kremą nukelti nuo ugnies.Šokolado masę paskaninti druska ir cukrumi.Kai cukrus ištirps,įmušti kiaušinius,gerai išsukti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į šokolado masę,gerai išmaišyti.Kepimo formą įtrinti riebalais,apibarstyti džiūvėsėliais,supilti tešlą ir pašauti į karštą orkaitę.
100g šokolado supjaustyti mažais gabaliukais,kartu su kava pašildyti karšto vandens vonelėje.Ištirpintą šokoladą išsukti su riebalais.Atvėsusį tortą aptepti kremu ir papuošti riešutais. Skanaus!