Moliūgas, įdarytas kumpiu
Jums prireiks:
1,1 mažas moliūgas ar agurotis (1 – 1,5 kg),
druskos, maltų raudonųjų pipirų,
2,2 šaukštai sviesto,
3,1 stiklinė grietinės,
4,300 g kumpio ar dešros,
5,2 svogūnai,
6,1 obuolys,
7,1 šaukštas aštraus padažo,
8,0,5 stiklinės sultinio,
9,1 – 2 virti kiaušiniai,
10,2 šaukštai maltų džiūvėsėlių ar virtų ryžių,
11,1 šaukštas supjaustytų žalumynų.
Veiksmai:
Moliūgą nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas, vidų pabarstyti druska ar pipirais. Kumpį ar dešrą sukapoti. Svieste pakepinti kapotus svogūnus, obuolį ir aštrų padažą. Viską sumaišyti su kapotu kiaušiniu, maltais džiūvėsėliais ar ryžiais, sultiniu ir žalumynais. Mišinį pagardinti ir įdaryti juo moliūgą. Abi moliūgo puses suglausti, surišti virvele, įdėti į keptuvą, patepti sviestu, apipilti grietine ir pasūdyti. Kepti orkaitėje 180 – 200 ° C temperatūroje, apie 40 – 45 minutes. Retkarčiais palaistyti skysčiu, atsiradusiu kepant. Patiekti su virtomis bulvėmis, makaronais arba ryžiais ir daržovių salotomis. Skanaus!