Vištiena, troškinta su grybais


Jums prireiks:

1 višta,
2 šaukštai sviesto arba vištos taukų,
150 g nedidelių grybų (nepjaustytų),
10 mažų svogūnėlių,
1 petražolė, gabalėlis saliero,
1 poras,
1 stiklinė šviesaus naminio vyno,
0,5 stiklinės vištienos sultinio,
2 šaukštai margarino, 1 šaukštas miltų,
druskos, pipirų,
0,5 stiklinės grietinėlės, petražolių lapelių.

Veiksmai:

Mėsą atskirti nuo kaulų, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir šiek tiek apkepinti. Iš kaulų išvirti sultinį. Grybus ir prieskonines daržoves patroškinti margarine, įpilti sultinio, sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir viską ištroškinti. Tuomet supilti su šaltu sultiniu sumaišytus miltus, užvirinti, pagardinti vynu ir grietinėle. Patiekti troškintuve arba perdėti į dubenį ir apibarstyti susmulkintais petražolių lapeliais. Prie šio valgio tinka virti ryžiai ir salotų lapelių arba agurkų salotos. Skanaus!

Similar Posts