Gaidys su raudonuoju vynu

Jums prireiks:
1 gaidys (apie 1,5 kg) 
 150 g svogūnų  
 1 česnako  skiltelė 
 2 šaukštai aliejaus  
 60 g rūkytos šoninės 
 druskos,  pipirų  
 20 ml konjako 
 1 stiklinė raudonojo  vyno 
 4 petražolių   šakelės 
 1 čiobrelių  šakelė 
 1 lauro lapelis 
 200 g mažų marinuotų pievagrybių  
 20 g sviesto  
 2 šaukštai miltų 
 4 šaukštai susmulkintų petražolių
Veiksmai:
Gaidį supjaustyti j 6-8 dalis. Svogūnus ir česnaką nulupti ir supjaustyti kubeliais. Šoninę supjaustyti plonais griežinėliais, paspirginti keptuve ir perdėti į dubenėlį. Į riebalus, kurie liko keptuve , įpilti aliejaus, sudėti mėsą ir apkepti. Apibarstyti druska ir pipirais, išimti iš keptuvo ir sudėti į lėkštę. Į keptuvą su riebalais suberti supjaustytus svogūnus bei česnaką ir pakepinti, kol suminkštės. Supilti konjaką ir uždegti. Supilti raudonąjį vyną, įmesti petražolių ir čiobrelių bei lauro lapelį. Užvirinti, sudėti mėsą ir troškinti uždengtame inde ant vidutinės ugnies. Pievagrybius pakepinti su sviestu. Miltus sumaišyti su šlakeliu pievagrybių sulčių ir 10 minučių prieš patiekiant sukrėsti j keptuvą su riebalais . Suberti grybus, petražoles ir šoninę. Jei reikia, pagardinti prieskoniais. Kepti 10 minučių, Troškinti 30 minučių. Skanaus!
