File prismaigstyta lašiniukų
Jums prireiks:
1 kg jautienos filė, 100—200 g lašiniukų, druskos, pipirų, 60 g sviesto arba riebalų, 100 g grietinėlės
Veiksmai:
Nuo mėsos nugramdyti plėves, gausiai ją prismaigstyti lašiniukų, supjaustytų plonais pailgais gabalėliais, įtrinti druska, palaikyti 30 minučių ir kepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose arba svieste , kol paraus. Tada mėsą perdėti į keptuvą, įpilti šiek tiek vandens ir toliau kepti orkaitėje, retkarčiais palaistant sultimis. Norint, kad mėsos vidus būtų rausvas, kepti ne ilgiau kaip 20—25 minutes, o kad mėsa gerai iškeptų — ne trumpiau kaip 40 minučių.
Filė, prismaigstytą lašiniukų, galima dar kepti folijoje.
Iškepusią mėsą supjaustyti skersai raumenų, sudėti į pašildytą dubenį, palaistyti perkoštu ir grietinėle pagardintu padažu. Patiekti su keptomis bulvėmis, svieste troškintomis morkomis, žaliaisiais žirneliais.