Upėtakiai su šonine
Jums prireiks:
2–3 nedidelų upėtakių
citrinos sulčių
ryšelio petražolių ir krapų
skiltelės česnako
šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių
200 g šoninės
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 šaukštų miltų
druskos, pipirų
Veiksmai:
Upėtakius išdarinėti, nuplauti, nusausinti, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
Išmaišyti sūrį, džiūvėsėlius, citrinos žievelę, kapotus česnaką, petražoles bei krapus. Mišiniu įdaryti žuvį.
Šoninę supjaustyti plonomis juostelėmis ir apvynioti kiekvieną upėtakį. Mėsą galima apibarstyti pipirais.
Žuvis apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir iškepti upėtakius. Patiekti su balta duona.
Šaltinis : iki.lt