Veršienos muštiniai su citrinų ir apelsinų padažu
Jums prireiks:
1.500 g veršienos,
aliejaus,
druskos,
pipirų.
Padažui:
2.0,5 stiklinė vermuto,
3.1 citrinos žievelė,
4.3 citrinos gabalėliai,
5.3 apelsino gabalėliai,
šaukštas sviesto,
druskos,
pipirų.
Veiksmai:
Veršieną supjaustyti, išmušti, pasūdyti, apibarstyti pipirais ir
pekepinti aliejuje. Paskui 15 minučių patroškinti. Paruošti padažą:
citrinos žievelę 6 minutes blanširuoti, paskui supjaustyti. Į rieblus
keptuvėje supilti vermutą ir pavirinti. Sudėti citrinos žievelę,
citrinos gabalėlius, apelsiną ir virti. Nukėlus keptuvę sudėti
sviestą ir jį ištirpinti. Po to pasūdyti ir pabarstyti pipirų. Prieš
patiekiant ant kiekvieno muštinio uždėti po citrinos ir apelsino
gabalėlį ir apipilti padažu. Skanaus!