Švediška vištiena
Jums prireiks:
1.1 kg svorio višta,
2.80 g sviesto,
3.120 g svogūno galvučių,
4.40 g miltų,
5.2 stiklinės grietinės arba rūgštaus pieno,
6.1 stiklinė sultinio,
7.20 g sulčių,
8.1 stiklinė ryžių,
9.40 g žalių salotų,
druskos.
Veiksmai:
Vištą išdaryti, nuplauti ir iš visų pusių įtrinti druska. Įdėti į puodą su sviestu ir pašauti į orkaitę, kad paraustų. Vištą iš orkaitės išimti, į puodą sudėti supjaustytą griežinėliais, apvirtą ir nuvarvintą svogūną, pagruzdinti, sudėti miltus, vėl pagruzdinti, po to supilti grietinę, rūgusį pieną, sultinį ir gerai išmaišyti.
Vištieną sudėti į sultinį ir troškinti, kol suminkštės. Išėmus mėsą, sultinį perkošti, uždaryti sviestu ir citrinų sultimis. Patiekti su plovu, virtais ryžiais arba naminiais lakštiniais. Atskirai tiekti žalias salotas. Skanaus!