Triušienos sultinys su anyžiniais mėsos kukuliukais
Jums prireiks:
1.Triušis (2kg),
2.1kg priekonių šakniavaisių
(morkų, petražolių , saliero),
po 3 juoduosius ir kvapniuosius
pipirus,
3.2 lauro lapeliai,
druskos, pipirų.
Kukuliams:
4.0,5 stiklinės grietinės,
kiaušinis,
5.2,5 šaukšto anyžių likerio,
6.2 šaukštai petražolių lapelių,
druskos, pipirų.
Veiksmai:
Triušį išdaryti, atskirti mėsą nuo šlaunų ir ją palikti kukuliams. Šakniavaisius įdėti į 3 l vandens, kartu su likusia triušiena ir prieskoniais. Virti 1 valandą. Paruošti kukulius: mėsą sumalti, įmušti kiaušinį, supilti grietinę, likerį, suberti petražolių lapelius, pasūdyti, įberti pipirų. Kukulius išvirti kartu su trupučiu triušienos sultinio. Išvirtus sudėti į lėkštes ir užpilti perkoštu sultiniu. Skanaus!