Skumbrė su salieru


Jums prireiks:
skumbrės (1,2–1,5 kg)

druskos, pipirų

citrinos sulčių

poro

mažos morkos

pusės nedidelio saliero

ryšelio petražolių

krapų, kmynų

1–2 česnako skiltelės

aliejaus

šaukštas sviesto

Veiksmai:

Žuvis nuplauti ir nusausinti. Iš vidaus ir iš išorės įtrinti druska, pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis.

Nuskustas morkas ir salierą supjaustyti juostelėmis, porą – griežinėliais, žalumynus ir česnaką susmulkinti.

Kepimo popierių patepti aliejumi, padėti žuvį. Daržoves, žalumynus sudėti ant žuvies, pabarstyti kmynais, krapais.

Žuvį apšlakstyti aliejumi, apdėlioti sviesto gabaliukais, susukti į popierių ir kepti 200ºC orkaitėje 30 min

Similar Posts