Jūros ešeriai su daržovėmis
Jums prireiks:
4 jūros ešerių
druskos, pipirų
citrinos
1–2 šaukštų kadagių uogų
4 laurų lapelių
mėgstamų daržovių
svogūno
2 šaukštų aliejaus
200 ml žuvų sultinio
Veiksmai:
Žuvis nuplauti, nusausinti ir įtrinti druska, pipirais. Citriną nuplikyti karštu vandeniu ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
Po kelias riekeles kartu su keletu kadagio uogų, laurų lapeliu dėti į kiekvieną žuvį. Įpjovas susmeigti mediniais pagaliukais.
Daržoves nuplauti, svogūną nulupti ir supjaustyti. Pakepinti įkaitintame aliejuje 5 min. Pasūdyti, pabarstyti pipirais.
Perdėti į kepimo indą, supilti sultinį, sudėti žuvis. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Žuvis patiekti su daržovėmis.
Šaltinis : iki.lt