Jūros ešeriai su daržovėmis


Jums prireiks:
 4 jūros ešerių
druskos, pipirų
citrinos
1–2 šaukštų kadagių uogų
4 laurų lapelių
mėgstamų daržovių
svogūno
2 šaukštų aliejaus
200 ml žuvų sultinio

Veiksmai:

Žuvis nuplauti, nusausinti ir įtrinti druska, pipirais. Citriną nuplikyti karštu vandeniu ir supjaustyti plonomis riekelėmis.

Po kelias riekeles kartu su keletu kadagio uogų, laurų lapeliu dėti į kiekvieną žuvį. Įpjovas susmeigti mediniais pagaliukais.

Daržoves nuplauti, svogūną nulupti ir supjaustyti. Pakepinti įkaitintame aliejuje 5 min. Pasūdyti, pabarstyti pipirais.

Perdėti į kepimo indą, supilti sultinį, sudėti žuvis. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Žuvis patiekti su daržovėmis.

Šaltinis : iki.lt

Similar Posts