Menkė su baltuoju padažu


Jums prireiks:
1.1 kg menkės filė,
2.1 citrinos sulčių ir tarkuotos žieveles,
3.2 stiklinės stipraus daržovių sultinio,
4.0,5 stiklinė baltojo vyno,
lauro lapeliai, po ketvirtį šaukštelio peletrūno ir šalavijo,
5.1 šaukštas sviesto,
6.1 šaukštas miltų,
pusė šaukštelio konditerinių prieskoniu,
cukraus, druskos.

Veiksmai:
Žuvį nuplaukite, pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir sudėkite į verdantį sultinį, įdėkite lauro lapelį ir peletrūną. Virkite ant lėtos ugnies 20 minučių, padėkite, kad atauštų. Išimkite žuvį į lekštę, o stiklinę sultinio užvirkite su vynu, citrinos žievele ir žiupsneliu šalavijo. Sviestą ištrinkite su miltais, tada pamažu pilkite sultinį ir toliau trinkite. Padažą pagardinkite druska , cukrumi ir konditeriniais prieskoniais. Sudėkite į padažą žuvies filė ir užvirkite. Patiekite su bulvių koše arba ryžiais ir sviežių arba raugintų kopūstų salotomis. Skanaus!

Similar Posts